Túl az első bajnoki mérkőzésen

A labdarúgó NB II nyitó fordulójában az NB III-ból feljutó Pécsi MFC a Dorogi FC-t látta vendégül augusztus 2-án, vasárnap.

Bár a Dorog kontrájával, és Helesfay nagy védésével kezdődött a találkozó, gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Pécs. A dorogiak már a 12. percben gólt kaptak: szabadrúgást követően Futó tette vissza középre a labdát, amit Rácz László kíméletlenül fejelt a Dorog kapujába. A találatot követően a dorogiak rutinos védőjének, Dlusztusnak el kellett hagynia a pályát egy korábbi összecsapás miatt. A védő cseréjét követően a pécsi Óvárit buktatta Nyíri és a cserként beálló Berkó, s Óvári Zsolt könyörtelenül értékesítette a büntetőt (2-0). A folytatás már abszolút a Pécs szájíze szerint alakult.

A Dorog jóformán csak kontrákkal jutott el a hazai büntetőterület környékére, de próbálkozásai nagyrészt veszélytelenek voltak. A 29. percben Grabant tálalt tökéletes helyzetben Geiger Norbert elé, aki a jobb alsóba bombázott (3–0). A negyedik pécsi gólra sem kellett sokat várni. Percekkel később Sági a sarokrúgást követően 25 méterről pókhálózta ki a dorogi kapu jobb felső sarkát (4–0). A dorogiaknak a második játékrészben sem sikerült gólt rúgniuk. A csapat súlyos vereség közepette gól nélkül maradt.

NB II – 1. FORDULÓ
Pécsi MFC–Dorogi FC 4–0 (4–0)
Pécs, PMFC Stadion, 3500 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Aradi József, Mohos Milán)
PMFC: Helesfay – Sági, Króner, Rácz L., Katona L. – Grabant, Futó, Geiger (Nikics, 59.), Óvári (Hegedűs M., 76.) – Kónya D., Tihanyi (Batizi-Pócsi, 67.). Vezetőedző: Vas László
Dorog: Mursits – Nyíri, Dlusztus (Berkó, 17.), Varju, Zabari (Papp Máté, 65.) – Girsik (Beliczky, 56.), Mészáros Á., Tóth Barnabás, Szerencsi  – Kovács M., Vígh Á. Vezetőedző: Németh Szabolcs
Gólszerző: Rácz L. (12.), Óvári (20. – 11-esből), Geiger (29.), Sági (32.)

A mérkőzés részleteit a nemzetisport.hu oldalon olvashatják el!

Forrás: dorogimedence.hu / nemzetisport.hu

Fotó: Dorogi FC, PMFC Facebook oldala