8. Jótékonysági Mikulásfutás

December 4-én, délelőtt nyolcadik alkalommal rendezte meg a Dorogi Futókör Sportegyesület a Jótékonysági Mikulásfutást. Idén a menstruációs szegénységre szerették volna felhívni a figyelmet.

A #nesszeszerneked kampány keretein belül intim higiéniai termékeket gyűjtöttek a dorogi általános iskolás lányok számára.

A rendezvény megnyitóján Sárdi Tamás elnök elmondta, mit jelent a menstruációs szegénység, majd köszöntötte a jelen lévő támogatókat: Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselőjét, a Civilek a Fejlődő Városért Egyesület tagjait és az EFK – Esztergomi FutóKözösség – Csigafutás tagjait, akik külön akciót indítottak a program népszerűsítéséért.

A köszöntő után a gyerekek és felnőttek együtt futhattak a Mikulással a Zöld Kör Rekortán Futópályán, majd egy rövid pihenő után következett egy kellemes futás a városban, amely során a résztvevők szaloncukrokkal lepték meg a dorogi lakosokat.

Az Otthon térre visszaérve egy kellemes hangulatú beszélgetés során forró teával és forralt borral kedveskedtek a résztvevőknek.

Az akció ideje alatt 60 darab nesszeszert gyűjtöttek össze, valamint 80.000 Ft pénzadományt, amelyből további 15-20 darab nesszeszert tudnak vásárolni.

“Az adományokat a helyi védőnők segítségével juttatják el a rászoruló gyerekek számára.Nagy köszönet mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult az akció sikeréhez.” – mondták el a rendezvényen a szervezők.