Megújult a Dorogi Futókör

A Dorogi Sporttal és a várossal szorosan együttműködő Dorogi Futókör Sportegyesület, megújult elnökséggel és aktív egyesületi tagokkal várja a lelkes futók csatlakozását ősszel is.

A Futókör elnökségi tagjával, Szegvári Józseffel beszélgettünk:

Mit kell tudni a Dorogi Futókörről és a céljaitokról?

A Dorogi Futókör 2015 szeptembere óta szakosztályként, 2017 decembere óta, mint egyesület tevékenykedik a városban. Az elnökség három főből áll, de a csapat tagjai idejükhöz és energiájukhoz mérten kiveszik részüket az egyesület munkájából.

Ha környezetünkben körülnézünk, okkal mondhatjuk el Dorogról és a környező településeinkről, hogy igen sportos és mozgást szerető emberek laknak erre. Rengeteg futóval találkozhatunk, a hét bármely napján és a nap bármely időszakában. Futókörünk szeretné ezeket az embereket egy csoportba invitálni, csapattá kovácsolni.

Miért ajánlod a csatlakozást a Futókörhöz?

Számtalan előnyét sorolhatnánk fel, miért jó egy csapatban sportolni.

Motiváló hatással lehet. Ha nincs kedved, hangulatod mozogni, egy időpontra megbeszélt közös program késztet a részvételre. Bátran kijelentem, amikor teljesítetted az aznapi „tervedet”, utána sokkal boldogabban és mentálisan felfrissülve fogsz hazatérni.

Szakmai segítséget kapsz. Tagjaink több éves tapasztalattal rendelkeznek, futótechnika, edzéselmélet, illetve szükség esetén versenyre való felkészítés szerepelhet a közös munkában. Sajnos sokan belevetik magukat a „kontroll nélküli” edzésbe, aminek mind rövid, mind hosszú távon sérüléssel járó következményei lehetnek. Szeretnénk, ha ezt nem saját károdon tanulnád meg.

Dorog Ultrabalaton

Ki a természetbe! Ha megunnád a pályaköröket, városi futásokat, társaiddal bátran kimozdulhatsz az aszfaltrengetegből. Érthető, hogy nem szívesen megy ki senki a terepre egyedül, de közösségi futások alkalmával szoktunk Kálvária, Gete- hegy és Strázsa- hegy kirándulásokat is tenni. A kilátás mindig kárpótolja a belefektetett energiát.

Csapatenergia. A közös edzés, rendezvényen való részvétel olyan erőket képes mozgósítani, melyeket lehet, hogy nem is feltételezel magadról. Teljesítménykényszert nem érzékelt senki, ennek ellenére mindenki határozott fejlődésen esett át, aki csatlakozott hozzánk, bármilyen szintű sportoló is legyen.

Közösséghez tartozás. Rendszerességet, magabiztosságot kölcsönöz, érezheted, hogy tartozol valahová, a háttértámogatás az élet mindennapos megpróbáltatásait is könnyebbé teheti.

Most lássuk, az elnökségi tagok bemutatkozóját:

Sárdi Tamás

Dorogon élek a feleségemmel és két fiammal. 4 éve ismerkedtemmeg a futással, majd 2015-ben csatlakoztam az akkor alakuló futókörhöz. 2017-ben lettem az akkor még szakosztályként működő futókör vezetője, majd év végén közös erővel egyesületté alakult csapat elnöke.

39040895_10204812681912263_7478252010454646784_n

A futóköri teendők mellett a futás is egyre komolyabb szerepet játszik az életemben. Az én világom leginkább a terepfutás, abból is a hosszabb vagy ultra (maraton feletti) távokat kedvelem. Szűcs Fatima edző segítségével készülök fel az előttem álló kihívásokra. Az egyéni edzésterv miatt leginkább egyedül futok, de igyekszem bekapcsolódni a városi közösségi futásainak életébe is.A heti két közös városfutásainak egyikét szoktam időközönként vezetni, vagy hétvégi terepfutásra invitálom a társakat. Nagyon fontosnak tartom a közösségi futásokat is, mert sokat lehet ilyenkor egymástól tanulni, tapasztalatokat megosztani és egymást segíteni. Aki teheti, látogasson el egy városfutásunkra,hogy megtapasztalja ezt az erőt.

 

Szegvári  József  vagyok, Dorogon születtem és élek 1975. óta feleségemmel és lányommal. Gyermekkorom óta rengeteg mozgással töltöttem életem, sokféle sportággal megismerkedhettem, főleg a foci volt a kedvenc. Egy térdsérülés miatt 2003-ban szünetet kellett tartanom.

Azután kisebb- nagyobb tevékenységeket követően sportoktatói iskolát végeztem. Azóta is óraadó vagyok, WALKenergie (zenés gyalogló tréning) edzéseket tartok Dorogon.

40441522_719427221736079_2251846521454592000_n

A Futókör alapgondolata már nagyon régen izgatta a fantáziám, így nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy ismerőseim egy csoportja miben töri a fejét… Természetesen boldogan csatlakoztam a kezdeményezéshez. Versenyekre nem szoktam járni, de a közösségi futások alkalmával szeretek a csapattal együtt mozogni.

A jelenleg SE- ként működő csapat egyik elnökségi tagja lettem, igyekszem a hétköznapi feladatokban is helyt állni a futás mellett.

 

Federics Péter vagyok, Bakonycsernyéről költöztem Dorogra 3 évvel ezelőtt. Körülbelül 2 éve vagyok a Dorogi Futókör tagja, az egyesületté válás óta pedig az elnökségi munkából is kiveszem a részem. A hobbi szintű sportolás mindig is az életem része volt, több dolgot is kipróbáltam.

37303153_1850071955075556_3625429152078757888_n

Küzdősport, erősítő jellegű edzések mellett a futás csak kiegészítő volt, de mióta rendszeresen űzöm, rengeteg helyre sikerült eljutnom, legyen az teljesítménytúra, futóverseny vagy éppen egy Spartan Race rendezvény. A futókör csapatát csak ajánlani tudom Mindenkinek, remek közösségben sportolhatsz, barátokra tehetsz szert, illetve nem kell egyedül küzdened a kilométerekkel.

Ha szeretnél te is Dorogi Futókör tag lenni, akkor kattints a részletekért: http://dorogifutokor.hu/csatlakozz-hozzank/