Ősszel is maradjunk mozgásban

Beköszöntött a hideg idő és sokan ilyenkor úgy gondolják, a tavaszi kikeletig nincs lehetőség semmilyen szabadtéri sporttevékenységre. Ez azonban nem így van!

Három sportág képviselőjét kérdeztük meg, milyen programokkal várják még idén az érdeklődőket!

Horváth Magdolna, a Barangoló Kalandorok vezetője
Igyekszünk a hűvösebb időben is megmozgatni a gyerekeket és a szüleiket, ezért nemrégiben túrát szerveztünk, amely során az “Egri várat” hódítottuk meg. Csobánkáról indultunk, majd útközben megnéztük a Teve-sziklát és a Mackó-barlangot is. Úticélunk az ikonikussá vált film egyik helyszíne volt, Pilisborosjenő, azon belül is az “Egri vár”. A 9 km-es távot végül 134-en teljesítették, köztük jó néhányan most először csatlakoztak hozzánk. Reméljük őket is újra üdvözölhetjük november 11-én köreinkben, amikor Visegrád lesz a célpontunk. Szétnézünk a Vadasparkban, útközben vadleseket keresünk majd és ha az időjárás engedi, akkor ellátogatunk a Zsitvay-kilátóhoz is. December 2-án, szombaton pedig a DESE túraszakosztálya Mikulás-túrát szervez, amivel szintén nagy létszámban szeretnénk részt venni. Mindkét program családi jellegű, gyerekekkel is könnyedén teljesíthető. Szeretettel várjuk a régi tagokat és az új érdeklődőket is.

Farda Zsuzsa, a Dorogi Kerékpáros Klub vezetője
Szervezett közös túránk idén már nem lesz, de nemrég voltunk a Fertő-tónál egy szezonzáró túrán. Az eseményt csak a tagoknak szerveztük, 15-en voltunk, a csapatépítés volt a célunk. Hegykőről indultunk, Fertőrákoson ebédeltünk és beszélgettünk az eddigi munkánkról, a jól sikerült túráinkról és a jövőről. Aztán tovább bringáztunk, át a határon Ausztriába, ahol a tóparton sétáltunk egyet, majd Rustban még egy kis borkóstolást is megejtettünk. Szuper napunk volt! Már most készítjük a jövő évi terveinket, célunk, hogy minél több embert rávegyünk arra, próbálja ki ezt a szuper sportot és reméljük egyre többen csatlakoznak az egyesülethez is.

Sárdi Tamás, BSI Futónagykövet, a Dorogi Futókör elnöke
A hűvösebb idő a futók számára az alapozó időszakot jelenti. Ekkor lehet változatos edzésprogrammal megalapozni a következő év célversenyeinek kondiját. Az őszi erdő igazán varázslatos, így aki csak teheti, a városfutások mellett látogasson el ilyen helyre is. Ajánlom az Országos Kék Túra útvonalát, akár Kesztölc, akár Csolnok-Tokod irányába indul el rajta az ember, igazán gyönyörű táj tárul a szeme elé. A Dorogi Futókör az őszi időszakban indította útjára kezdő futóedzéseit, amelyet kedden és csütörtökön 17:00 órai kezdettel tartunk meg. A csapat folyamatosan bővül, bármikor lehet hozzájuk csatlakozni. A haladó futók számára szintén kedden és csütörtökön 18:00 órától városfutást szervezünk. Ez nagyjából 1 órányi közös futást jelent, amit laza, beszélgetős tempóban és változatos célpontokkal teljesítünk. Mindkét futás kiinduló pontja a Buzánszky Jenő Stadion. November 11-én, szombaton 10:00-kor rendezzük meg a hagyományteremtő Libakergető futásunkat. Libazsíros-lilahagymás kenyérrel és forró teával várjuk a táv teljesítőit. December 2-án pedig folytatjuk a Mikulás-futásunkat, amelyen a hagyományokhoz híven várjuk a cipősdobozba csomagolt ajándékokat, amelyeket a Családsegítő Szolgálat munkatársai segítségével juttatunk el a rászoruló gyerekeknek. Mindkét eseményünkön rövid távot kell teljesíteni, így akár kezdők és gyerekek részvételére is feltétlenül számítunk. És természetesen nem hagyunk hátra senkit, azaz a tempót mindig a leglassabb résztvevőhöz igazítjuk.