Változatos távokkal várták a Dorogi Futókör tagjai a Yours Truly futás résztvevőit

Vasárnap reggel 8-kor 14-en gyűltek össze a dorogi Buzánszky Jenő Stadionnál, hogy nekivágjanak a Yours Truly kihívásának. Három táv közül lehetett választani: 5 km és 10 km a városban Szegvári József vezetésével és 25 km terepfutás Sárdi Tamás irányításával.

A városi távra hárman jelentkeztek és túl is szárnyalták a kitűzött célokat, hiszen ketten új egyén csúcsot futottak 15 km illetve 17 km teljesítésével.

yt1

A tíz terepfutóhoz Kesztölcön még egy fő csatlakozott, majd célba vették a Kesztölc feletti erdőt és annak a legszebb kilátópontjait. Klastrompuszta érintésével felkapaszkodtak a Kémény-szikla felé, ahonnan lenyűgöző látvány tárult eléjük Dorog irányába. A következő célpontjuk a Fekete-kő volt, ahonnan Esztergom és Pilisszentlélek gyönyörű panorámájában gyönyörködhettek. Útjukat sokszor sár, jég vagy éppen a letaposott csúszós hó nehezítette. A Fekete-hegyen, a Sasfészek Turistaháznál a DESE “Pilis” Természetjáró Szakosztálya Kardos Jenő bácsi vezényletével várta őket hihetetlenül finom forró teával egy kis frissítés erejéig.  Ezúton is köszönik szépen nekik! Jólesően felmelegedtek a futók a tea által.

yt4

A frissítés után a Kétágú-hegyen levő siklóernyő starthelyről szemlélték meg a panorámát, aztán Dorog felé vették az irányt.

A résztvevők közül itt is többeknek ez volt a leghosszabb futásuk a közel 27 km és 860 m szintemelkedéssel nehezített távon.

Akadtak olyanok is akik egyéni elfoglaltság miatt nem tudtak részt venni a reggeli eseményen, viszont szorgosan gyűjtötték a kilométereket. Összesítve vasárnap 476 km-t sikerül összegyűjteni a Dorogi Futókör tagjainak.