VI. Országfutás a Dorogi Futókörösökkel

Október 21-én immár hatodik alkalommal került megrendezésre az Országfutás elnevezésű esemény. Az ötletgazda, Vadász Vince két éve azzal a kezdeményezéssel fordult a futóközösségekhez az országban, hogy csatlakozzanak hozzá és az így összegyűjtött kilométerekkel jelképesen fussák körbe az országhatárt. Az ötlet viharos gyorsasággal lett egyre népszerűbb, így minden március 15. és október 23. közeli szombaton újra közös edzésre invitálják a futókat a közösségek.

22690417_890994621076946_229897089_o

Szombaton délelőtt a Dorogi Futókör is két alkalommal hirdetett egy könnyen teljesíthető kört a városban, amelyre több, mint harmincan jelentkeztek. Így sikerült a közös futások alkalmával 138 km-t összegyűjteni.

Külön gratuláció illeti Fülöp Juditot és Peer Krisztinát, akik szombaton teljesítették az első félmaratonjukat. A lányok segítőnek Sárdi Tamást, a BSI futónagykövetét kérték fel, a frissítést pedig a szintén Futókörös Szegvári József oldotta meg számukra. A lányok egyenletes tempóban, szuper idővel, 2 óra 15 perc alatt futották le a 21 km-es távot. Igazán szép teljesítmény, hiszen a lányok a SARPI-Dorog Futófesztiválon még a 14 km-es távon indultak.

Gratulálunk, így tovább az elkezdett úton!

viországfutás

És ne feledjétek: a következő, VII. Országfutás 2018. március 17-én, szombaton lesz az Öböl Music Beach és a LógaTó területén.

Szeretettel várunk mindenkit!