Bemutatkoznak a DESE új játékosai

A felnőtt csapat július 16-án megkezdte a felkészülést a 2018/2019-es szezonra, immár a másodosztályú csapatként, ugyanis az elkövetkező idényt már az NB / B Nyugati csoportjában kezdi meg a csapat.

A csapat három játékossal erősödött, Kosik Adél Kispestről, Kaposvári Anita és Szabó Janka pedig a Szombathelyi Haladás VSE csapatától igazolt az egyesülethez.

Az alábbiakban őket ismerhetitek meg:

Kosik Adél:

Kosik_adél-216x300

Honnan jöttél hozzánk és a pályafutásod során hol játszottál?

Jó pár egyesületnél megfordultam az elmúlt 22 év alatt. A Kispest NKK csapatától érkeztem Dorogra, ahol 6 évet töltöttem el, ebből egy szezont az első osztályban játszottunk. Előtte az NB I-es Kiskunhalasnál voltam egy rövid ideig, azt megelőzően pedig, a számomra az egyik legkedvesebb hely, ahol játszhattam az egy spanyol másodosztályú csapat volt, a kanári szigeteki Santa Cruz de Tenerife. És játszottam még sok évet az Újbuda TC-nél is, az ott töltött időszak alatt, sikerült Magyar Kupában legjobb 4 közé kerülni, és többször megnyertük az NB I/B keleti csoportot. Játszottam még a Testnevelési Egyetem csapatában, Komáromban, Győrben és Dorogon is már.

Miért döntöttél úgy, hogy Dorogra igazolsz?

Azért döntöttem a Dorog mellett, mert nagyon szimpatikus kis csapat, és a játékosok hozzáállása a kézilabdához. Jó látni, hogy még vannak olyan fiatalok, akik tisztelik a kézilabdát! És azért, mert már többször is megkeresett az edzőjük, Bona Gergő, akinek megígértem, hogy ha feljut a csapat, akkor nagyon szívesen jövök és megteszek mindent a csapat további sikereiért! Emellett az is, hogy itt kezdtem anno a pályafutásomat!

Kaposvári Anita a 2017/18-as szezont az NB I/B-s Szombathelyi Haladás csapatánál töltötte. 26 mérkőzésen 124-szer volt eredményes.

Kapsvári_anita-242x300

Mi történt veled az elmúlt években, amióta nem a nevelő egyesületedben játszottál?

Az általanos iskola után Budapestre mentem sport tagozatos gimnáziumba, utána meghívást kaptam egy NB I- es csapatba, Veszprémbe. Onnan eligazolva később NB I/B-ben több csapatban is játszottam. ( Vasas, Veszprém, Orosháza, Szeged, Szombathely). Ez idő alatt rengeteget tanultam fejlődtem és sok tapasztalatot szereztem.

Miért döntöttél úgy, hogy Dorogra hazaigazolsz? Milyenek az első benyomásaid?

Többször hívtak vissza a Dorogra, de most döntöttem úgy hogy vissza igazolok a nevelő egyesületembe. Sokat segített a döntésben hogy NB I/B-ben indul idén a csapat és az is, hogy így több időt tudok eltölteni a családommal. Az első benyomásaim nagyon jók, a csapat nagyon fiatal és nagyon pörgős. Remélem, minél hamarabb be tudok illeszkedni és hamar megtaláljuk majd a közös hangot is.

Milyen célokkal vágsz neki ennek a szezonnak?

Mindenképp a tudásom legjobbját szeretném nyújtani minden mérkőzésen, valamint tovább fejlődni, mert mindig van hova. Csapat szinten pedig minél jobb meccseket játszani és minél előrébb végezni a tabellán.

Szabó Janka a Szombathelyi Haladás csapatától érkezett, a tavalyi szezonban az NB I/B-ben 26 mérkőzésen 153 gólt szerzett.

Szabó_janka-220x300

Honnan érkeztél hozzánk és a pályafutásod során hol játszottál eddig?
A Szombathelyi Haladástól igazoltam Dorogra. A kézilabdát Szekszárdon kezdtem el majd miután ki jártam az általános iskolát kaptam egy lehetőséget Dunaújvárosban, és ott az akadémián folytattam. A tanulmányaimat is Dunaújvárosban folytattam majd miután leérettségiztem, eligazoltam Szegedre. Szegeden másfél évet töltöttem, majd második félévkor jött egy váltás és Szombathelyre mentem. Ott szinten másfél szezont játszottam, majd ezután keresett meg a Dorog és úgy döntöttem, hogy itt Dorogon folytatom a pályafutásomat.

Miért döntöttél úgy, hogy Dorogra igazolsz?
Nagyon tetszett, hogy Dorogon egy fiatalos lendületes társaság van. Tele ambícióval, tervekkel. Tudtam hogy ez egy összeszokott és össze tartó társaság, mindenképp a részese akartam lenni. Dorogon a kézilabdaszakosztály egy nagy család, és ha családod van, akkor van otthonod és biztonságod és nyugodt, boldog, kiegyensúlyozott hétköznapjaid.

A bővebb bemutatkozókat itt olvashatjátok: http://doroghandball.hu/2018/08/05/felnott-csapatunk-megkezdte-a-felkeszulest-a-2018-2019-es-szezonra/