Kézilabda - Győzelem Csömörön

Kézilabda – Győzelem Csömörön

NB II-es csapatunk a bajnokság negyedik fordulójában Csömörre utazott, ellenfelünk az eddig három mérkőzésből hármat megnyerő Kinizsi TTK csapata volt. A vendéglátók egyik részét rutinos, sok csatát együtt megélt játékosok alkotják, a másik fele pedig fiatalabb, jól képzett játékosokból áll.
Mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a sportcsarnok egyik térfelének megvilágítása gyakorlatilag alkalmatlanná tette a pályát a játékra, erről versenybírói jelentés is készült.

Bona Gergő: „A mérkőzés előtt az öltözőben 3 dolgot kértem a lányoktól, legyen koncentráltak, játszunk bátran és keményen. Az elmúlt két hétben nagyon jól sikerültek az edzések, ezért bizakodó voltam.”

Lányaink az első perctől kezdve nyitott védekezést alkalmaztak és két labdaszerzés illetve ebből kialakuló ziccert könyörtelenül kihasználtak, ezzel jelezve a vendéglátóknak, hogy ma komoly ellenállásba fognak ütközni. Védekezésünkben minden egyes hibát illetve figyelmetlenséget kihasznált a Kinizsi, igazából csak ezért tudták tartani velünk a lépést. Feltűnő volt azonban, hogy kifejezetten durván védekeztek. Forgács Klaudia lőtte az első öt (!!!) gólunkat, így a kilencedik percben nemes egyszerűséggel a levegőben két kézzel méregből fellökték. Le kellett támogatni a pályáról. A játékvezetők képtelenek voltak megálljt parancsolni a sportszerűtlen hazaiaknak. 13 perc elteltével egy betörés során Szőts Fannit is meglökték, aki így ráesett csuklójára és súlyos sérülést szenvedett, az őszi szezonban már nem fog tudni pályára lépni. Forgács Klaudia ekkor visszatért a pályára és ez a meccs valóban róla szólt, minden megítélt büntetőt értékesített, gólokat szerzett, helyzeteket teremtett társainak. Az első játékrész utolsó öt perce a miénk volt, több labdaszerzésnek köszönhetőn az addig kiegyenlített félidőben végül háromgólos előnyt tudtunk szerezni (13-16).

A szünetben csapatunk szakvezetője a védekezés váltása mellett döntött, ezzel próbálta megzavarni az ellent, akik minden bizonnyal a szünetben a nyitott falunk elleni sikeres variációkról beszélgettek. Ez jó húzásnak bizonyult. Emellett csapatunk nagyon magas sebességfokozatba kapcsolt, a hatos falunk átjátszhatatlan volt, a megszerzett labdákkal pedig sorra szereztük a rendezetlen védelem ellen a gólokat. A második játékrész első hét percében 5-1-es szakaszt produkáltunk, tetemes lett a különbség (14-21). Ekkor a budapestiek némileg rendezték soraikat, de ez mindössze ahhoz volt elég, hogy egyelőre nem nőtt tovább a különbség. Nyolcgólos vezetésnél Merci hetes hárított, majd magát nem féltve vetődött rá a kipattanó labdára. Az egész csapat eksztázisban küzdött, védekezésben szinte nem volt hiba, ha volt rá lehetőség, indításból gólokat szereztünk, felállt fal ellen nyugodtan és hosszan támadtunk. Maroknyi szurkolótáborunk minden mozdulatunkat megtapsolta és láthatóan nagyon élvezték a mérkőzést.

Végeredmény
Kinizsi TTK – Dorogi ESE 21-33 (13-16)
Összeállítás: STADLER MERCI (kapus) – SIMSIKOVA CYNTIA 7 gól, FORGÁCS KLAUDIA 17 gól, SZŐTS FANNI, RESKÓ DZSENIFER, PRIÁLL EDINA 2 gól, ZSÓTÉR DANA 3 gól. Cserék: Mátyás Vika (kapus) – ELŐD NIKOLETTA 3 gól, Szilágyi Vivien 1 gól, Turák Netti, Lévai Fruzsi, Hováth Kitti, Tolvaj Gréta, Bodnár Nikolett.

Bona Gergő: „Ma végre olyan felfogásban játszottunk, amivel bárkit legyőzhetünk. Rájöttem, hogy nekem is változtatnom kell bizonyos dolgokon és ennek felismerésében nagy segítséget kaptam Szőts Fannitól. Hiánya nagy gondot okoz majd a további mérkőzéseken, de tudom, hogy a csapat már csak miatta is többszörös erővel fog küzdeni minden egyes találkozón, ahogy az tette ma is. Igazi CSAPATMUNKA volt.”