Nagy változás a dorogi sportéletben!

Komoly megújuláson megy át a dorogi sportélet, ennek részleteiről sajtótalálkozón beszélgettünk Szekér Zoltán intézményvezetővel és Vig Attila egyesületi elnökkel.

Milyen változások történtek az elmúlt hetekben?

“Dorogi AC – egy régi név ami most újra él” , célunk volt, a hatékonyságnövelés és a fejlődés érdekében, hogy létrejöjjön egy nagy, több szakosztályt felölelő klub. A Dorogi Egyetértés Sportegyesület meglévő, kézilabda, teke, tenisz és természetjárás mellé, becsatlakozott a Dorogi Nehézatlétikai Club szakosztályai és új sportágként a darts is. A Dorogi Atlétikai Club, az egyesült szakosztályokkal, több mint 500 sportolóval folytatja a munkát 2022-től.

Szekér Zoltán – intézményvezető

Nem csak a szakosztályokban de az elnökségben is történtek változások.

Nagy hagyománya van városunkban a sportnak, amihez a szakemberek hosszú évek munkájával járultak hozzá. Ezúton is szeretném nekik megköszönni az alázatos munkájukat. Szeretném kiemelni Bíró Lászlót, aki a tekesport alapjait teremtette meg Dorogon. Slavoczki Ferencet, aki hosszú éveken át dolgozott a dorogi tenisz sportban. Puksa Ferencet, aki elnökként rengeteget tett a dorogi birkózásért, most azonban átadja helyét a következő generációnak. Köszönöm munkáját a természetjárók oszlopos tagjának és elnökének, Kardos Jenőnek.

Vig Attila, a Dorogi Atlétikai Club elnökét kérdeztük az átalakulsról és a szervezeti működésről.

Szervezett módon Dorogon 1914-ben alakult meg a Dorogi Atlétikai Club, ennek a hagyománynak az újragondolásán dolgoztunk az elmúlt hónapokban, ami a hétfői küldöttgyűlésen sikeresen újra megalakult immáron 9 szakosztállyal.

Vig Attila – Dorogi Atlétikai Club elnöke

Az egyesület arculatában, megjelenésében is változás lesz?

A mai kor követelményeinek megfelelően az arculatban is tervezünk változást, különösen figyelve a színekre, hiszen a piros – fekete mindig is jellemző volt a dorogi sportéletre.

Szekér Zoltán már említette a generációváltást, hogyan érinti az egyesületet?

Az elnökség átalakult, személyemben továbbra is elnökként szeretném segíteni az egyesület munkáját. Létrehoztunk egy új, alelnöki pozíciót, ahol a Dorogi Nehézatlétikai Club képviselteti majd magát. A további elnökségi tagok képviseletében pedig megjelenik a szabadidősport és a tenisz is.

Új sportágként jelenik meg az egyesületben a darts.

Évek óta szerveződik egy fiatal közösség, akik most az újjáalakult egyesületben szervezett módon tudják képviseli a darts sportágat városunkban.