Újból megmozdult a város a Sarpi-Dorog Futófesztiválon

Ha szeptember, akkor a dorogi sportéletben a futásé a főszerep! Immáron ötödik éve Sarpi-Dorog Futófesztivál névre keresztelt rendezvény idén, megújult versenyszámokkal, új távokkal és új helyszínen az egész családnak kínált  változatos sportolási lehetőséget.

A délelőttre tervezett, az egész alsó évfolyamot megmozgató, több mint 16 sportágot felölelő, I. Sarpi-Dorog Sportágválasztó teljes programját sajnos törölnünk kellett az időjárás miatt, jövőre pótóljuk!  A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00581 azonosítószámú és “Tekepálya – Az új közösségi tér” című projekt keretén belül, a felsősök az újonnan felavatott tekepályát próbálhatták ki. A négy iskolából több mint 160 gyermek gurított a Dorogi ESE tekeszakosztályának közreműködésével.

Az óvodások kezdték meg a péntek délutáni versenynapot, akik a Dorogi Zöld Kör futópályáján 300 méteren mérték össze ügyességüket. Őket az 1-2. osztályosok követték 800 méterrel, majd a nagyobbaké volt a főszerep. Harmadik osztálytól a gimnázium negyedik osztályáig ugyanis már hosszabb távon, 1500 méteren indulhattak a gyerekek. Minden résztvevő – a teljesítés öröme mellett – egyedi tervezésű pólót, üdítőt, müzliszeletet és oklevelet kapott.

KÉPGALÉRIA

A Szupermenza- Elamen Zrt. egészséges kóstolóval és ingyenes dietetikai szaktanácsadással készült a kilátogatóknak. A SayCheese Fotótükör jóvoltából egyedi fotókat készíthettek a gyerekek, családok.

Idén először, a családokat váltófutásra invitáltuk, ahol célunk a közös élményszerzés, a távok teljesítése volt, ezért eredményhirdetést nem tartottunk. Minden résztvevő család egyedi tervezésű érmet, pólót és családi fotócsomagot kapott.

CSALÁDI VÁLTÓFUTÁS KÉPGALÉRIA

A futók biztonságáról a rendőrség, polgárőrség, a Dorogi Futókör és a Zsigmondy Vilmos Gimnázium önkéntesei gondoskodtak.

EREDMÉNYEK

Hadd osszunk meg Veletek néhány érdekes információt a rendezvénnyel kapcsolatban:

  • kiosztottunk több mint 500 pólót 
  • a teljes rendezvényen közel 100 érmet osztottunk ki Nektek
  • a célban több mint 500 üdítő és müzliszelet fogyott el
  • és mindezt több mint 50 közreműködővel és segítővel tettük, nagy örömmel!

Köszönjük hogy részt vettetek, várunk Bennetek jövőre is!

OKLEVÉL