Együtt tekertek a bringások Péliföldszentkeresztre

A Dorogi Kerékpáros Egyesület tavaszi első, szervezett túrájára került sor április 15-én, vasárnap. A tagok hagyományteremtő szándékkal szervezték meg az eseményt, amelyre nagy volt az érdeklődés a felnőttek és a gyerekek körében is.

A résztvevők vasárnap reggel a dorogi Buzánszky Jenő Stadion előtt gyülekeztek reggel, majd 9:30-kor 57-en kerekedtek fel. A bringázás célpontja a gyönyörű fekvésű Péliföldszentkeresztre, erre a megnyugtató hangulatú tájra vezetett. A klub tagjaihoz csatlakoztak a DESE Dorogi Természetjáró Szakosztályának tagjai is, akik Bajótig a csapattal tartottak, hiszen ők medvehagymát szedni indultak. A két egyesület tagjai nagyon jól érezték magukat együtt, jó hatással voltak egymásra.

DKE Péliföldszentkereszt

Az út során a bringásoknak folyamatosan technikai problémákkal kellett megküzdeniük, hiszen három defektet is ki kellett javítaniuk. Szerencsére a csapat tagjai gyorsan és szakszerűen oldották meg a kerékcseréket. Táton még jópáran csatlakoztak a kerékpárosokhoz, majd vidám hangulatban érték el közösen Péliföldszentkeresztet. Itt előkerültek a hátizsákokból a finomságok, amikkel újult erőre kaptak kicsik és nagyok, majd egyórás pihenő után hazafelé indultak.

DKE Péliföldszentkereszt

A Dorogi Kerékpáros Egyesület következő túrájára május 6-án kerül sor, amikor is Prédikálószéken található kilátó lesz a célpontjuk. Ez a táv és terep jóval nehezebb a mostaninál, ezért főként tapasztalt, jó kondiban lévő bringásokat várnak az eseményre.