Hírek a Dorogi Kerékpáros Egyesület háza tájáról

A Dorogi Kerékpáros Egyesület igazán sok programot kínál a kerékpározást szeretőknek.
Az idei szezonban április közepétől már 4 kerékpártúrát szerveztünk, részt vettünk a Tour de Zalakaros kerékpáros teljesítménytúrán, és tartottunk egy klubdélutánt, amit mostantól minden hónap 3. csütörtökén meg fogunk ismételni.
A zalakarosi teljesítménytúrán 6-an középtávon, 60 km-en indultunk. A dombokkal tűzdelt pálya nem volt egyszerű, viszont a táj szépsége és a társaság feledtette ezt velünk. A 137 km-es távon is indult egy tagunk, neki nem csak a dombokkal, hanem az igazán erős emelkedőkkel kellett megbirkóznia a komoly, külföldi versenyzőkkel tarkított mezőnyben. Mindannyian teljesítettük kitűzött céljainkat!
dke_pákozd2
Vasárnap a Velencei-tó felé vettük az irányt, ahová busszal utaztunk, a tréleren szállított 30 db kerékpárral együtt. Már megint (és mindig) nagyon vidám, jó hangulatú csapat jött össze. Az időjárást is mi rendeltük így, hogy igazi kerékpáros idő legyen! Mindenki arra készült, hogy egy nagyon könnyű kis túrácskát csinálunk, a szokásos kört, 30 km sík tereppel. Ezt egy kicsit megcifráztuk DKE módra, és feltekertünk a Bence-hegyi kilátóhoz! Mindenki kivétel nélkül feltekert, pedig nem mindenki rendelkezett komoly kerékpáros múlttal! Mi lett a következménye? A teljesítmény fokozta az adrenalin szintet és még jobb hangulat kerekedett! Aztán meglátogattuk Miska huszár monumentális szobrát is Pákozdon, mindenki örömére!
A gyönyörűen kiépített kerékpárút a Velencei-tó körül irigylésre méltó, reméljük hamarosan Dorog környékén is tudunk ilyen kellemes környezetben, stressz nélkül kerékpáros túrázni.
dke_pákozd3
Következő programunk sem sokáig várat magára. Július 7-én várjuk a mountisokat (és akik csak megpróbálkoznának vele azokat is!) egy kis Pilistető túrára!
Augusztus 26-ra pedig még egy gyönyörű túrát tervezünk az Által-ér kerékpárúton.
Reméljük, hogy meghoztuk a kedvet mindenkinek a bringázáshoz!
Várunk Benneteket túráinkra! E-mail címünk: dorogibringa@gmail.com
Dorogi Kerékpáros Egyesület Csapata