Bajnok lett ifi kézilabda csapatunk

Ifjúsági csapatunk a felnőttekhez hasonlón, Tatabányán játszotta utolsó mérkőzését. Hosszú sorozat végéhez értek a lányok, hiszen az ifjúsági csapat nagyrészt a felnőtt illetve a serdülő keret tagjaiból tevődik össze.

Minden bizonnyal a fáradtság is szerepet játszott abban, hogy védekezésünk az egész találkozó során nem érte el a megfelelő hőfokot, és szokatlanul sok gólt kaptunk a mérkőzésen (Az egész bajnokság során csak egyszer kaptunk ennyi gólt). Elől viszont rengeteg szép dolgot mutattak a lányok. Sebességünkkel nem igazán tudott mit kezdeni a hazai csapat, látványos gólokkal örvendeztettük meg szurkolóinkat. A második félidőben a lassan már hagyománnyá váló „kínai figura” is tökéletesen sikerült Imrei Nóri és Forgács Klaudia főszereplésével. A mérkőzés végén pedig nagy ünneplést csaptak a lányok.

Végeredmény
Tatabányai SC – Dorogi ESE 28-39 (15-18)
Összeállítás: Mátyás Vika (kapus) – Imrei Nóri 4 gól, Markos Réka 1 gól, TOLVAJ Dorka 6 gól, Tolvaj Gigi 2 gól, Priáll Edina, FORGÁCS Viki 8 gól. Cserék: PAP Kriszti 7 gól, FORGÁCS Klaudia 4 gól, Szittya Lili, Bodnár Niki és Pohner Orsi 2-2 gól, Turák Netti 1 gól, Gáspár Vanda, Mátyás Anna.

Bona Gergő: „Úgy indultunk neki a bajnokságnak, hogy megszeretnénk nyerni. Ez sikerült, úgyhogy minden elismerésem és nagyon büszkék lehetünk. Kiemelkedtünk a mezőnyből, a számok önmagukért beszélnek (22 mérkőzés 21 győzelem plusz 360-as gólkülönbség). Jó úton haladunk, hogy Komárom-Esztergom megyében a leány utánpótlás kézilabda meghatározó bástyája legyünk és a közeli klubok tehetséges játékosai egy olyan alternatívát lássanak bennünk, ahova érdemes jönni és magas szintű szakmai munka mellett, nagyon messzire juthatnak. A másodosztályban is biztos vagyok, hogy meghatározó szerepet fog játszani a csapatunk, hiszen csak egy játékosunk, nevezetesen Priáll Edina „öregszik” ki. Köszönjük a szülőknek az egész éves támogatást és kitartást!”

A BAJNKOK: Bodnár Nikolett, Czúth Zoé, Forgács Klaudia, Forgács Viktória, Gáspár Vanda, Imrei Nóra, Markos Réka, Mátyás Anna, Mátyás Viktória, Molnár Eszter, Pap Krisztina, Pohner Orsolya, Priáll Edina, Szittya Lili, Tolvaj Dorka, Tolvaj Gréti, Turák Antónia.

Fotó: Kondi Photo (Kornreich Gábor)

forrás: DESE Facebook oldala