Győzelem a szezonzárón

Női felnőtt NB I/B-s csapatunk az ősz utolsó fordulójában Budapestre látogatott a Pénzügyőr csapatához. Nagy örömünkre a fél lelátó (kb 60 ember) a Dorogért szorított. Rengeteg szülő, barát érkezett, jöttek kispesti szurkolók, akik támogatását ezúton is nagyon köszönjük. 

Győri, Imrei, Kosik, Takács, Szabó, Forgács és Kemenczik összeállításban kezdtük a mérkőzést. Védekezésben Takács Angélát Szittya Lili váltotta. Érezhető volt az első pillanattól kezdve, hogy sokkal határozottabb csapatunk az előző héten látottakhoz képest. Védekezésben sokat mozogtunk, rengeteg volt az ütközés, ezzel jeleztük a hazai csapatnak, hogy ezen a mérkőzésen nem lesz könnyű dolguk.

Két jó védekezést követően, két indításgólt tudtunk szerezni Szabó Janka illetve Kemenczik Martina révén. A hazai csapat edzője három perc után időt kért, hiszen látta, hogy csapata gyakorlatilag nem vette fel a ritmust.

Az első pesti találat után Imrei Nóra csapatunk harmadik indításos gólját szerezte (1-3). Sajnos olykor elvitte néhány játékosunkat a lelkesedés, s ezért több gyermeteg hibát vétettünk a mérkőzés eme szakaszában. Bírtuk a nyomást, minden irányból és olykor a szerencsével sem álltunk hadilábon. A forgatókönyv a következő volt, mi vezettünk hol egy hol pedig kettő találattal, a hazai csapat pedig rendre kiegyenlített.

Egy perccel a félidő vége előtt 12-12-es állásnál, támadhattunk. Egy gyors akciónak köszönhetően büntetőhöz jutottunk, először a mérkőzés során. Ezt Szabó Janka hidegvérrel kihasználta (12-13). A Pénzügyőr némileg elkezdett kapkodni technikai hibájukat pedig kihasználva újabb gyors gólt szereztünk Szittya Lili révén, aki élete első felnőtt NB I/B-s gólját szerezte (12-14). Így kétgólos előnnyel vonulhattunk pihenőre.

48371220_2403626223000277_7454880533596602368_n

Egy kis belső infó: A szünet végén, amikor összeállt a szokásos Dorog kiáltásra a csapat, edzőnk kiadta a jelszót, előnyünket védeni mindenáron!

Ennek megfelelően harcosan kezdtük az ősz utolsó 30 percét. Ági két beállós ziccert is fogott a találkozó elején, az első kemény lövést mellkassal védte, az ejtést pedig mellre vette! Közben pedig Forgács Klaudia volt betörésből eredményes, majd Nóri csent el egy átadást és lőtte be az újabb gyors gólunkat (12-16). A hazai lövők nehézkesen mozogtak és nem nagyon tudtak mit kezdeni a sokat mozgó dorogi játékosokkal. Következett egy jó védekezés és belemenés, és egy újabb lehetőség hogy növeljük előnyünket. Forgács Klaudia csodálatos betörése után meseszerű mozdulattal juttatta a labdát a kapuba (12-17).

47679942_2403626279666938_8087849534958338048_n

A találkozó utolsó 10 percében már gyakorlatilag nem változott a különbség, a teljesen elkedvetlenedett hazaiak a mérkőzés végét várták. Az utolsó dorogi találatot Szabó Janka szerezte, aki így keretbe foglalta a mérkőzést.

Végeredmény
Pénzügyőr SE – Dorogi ESE 23-31 (12-14)
Budapest, 120 néző – Vezette: Budai-Bock – Rácz

Összeállítás: GYŐRI Ágnes (kapus) – IMREI Nóra 5 gól, KOSIK Adél 5 gól, TAKÁCS Angéla 2 gól, SZABÓ Janka 9 gól, FORGÁCS Klaudia 4 gól, KEMENCZIK Martina 4 gól.
Cserék: Stadler Mercédesz (kapus) – SZITTYA Lili 1 gól, ELŐD Nikoletta 1 gól, Markos Réka, Kiss-Törőcsik Zsófia, Tolvaj Dorka, Turák Antónia, Kaposvári Anita.

Bona Gergő: „Először éreztük ebben a bajnokságban, hogy mintha nem látnának minket szívesen, szinte közelharcot kellett vívni a portás nénivel, hogy egyáltalán bemehessünk a sporttelepre, és az egész hangulat több szempontból is barátságtalan volt. A mérkőzésről annyit, hogy úgy érzem nagyon jól felkészültünk a hazai csapatból, végig tudtuk, hogy mikor mit szeretnének csinálni és ezekre megfelelően begyakoroltuk a választ. Szerencsére úgy tűnt ez fordítva nem így volt, ennek és nagy harci kedvünknek köszönhetően végül komoly győzelmet arattunk, úgy ráadásul, hogy a Pénzügyőr egyszer sem vezetett a találkozón. Köszönjük a kispesti szurkolóknak és a kispesti kis kézilabdásoknak, hogy támogatták a dorogi szurkolókat. Illetve köszönöm a csapatomnak, hogy teljesítette, amit pénteken edzés végén kértem.”

Ifjúsági mérkőzés

Sajnos erre a nagyon fontos találkozóra újfent megfogyatkozott a keretünk. Turák Antónia sajnos rosszul lett és így nem tudta vállalni a játékot. Hét mezőnyjátékossal vívtuk meg ezt a nagy csatát és hihetetlen izgalmak közepette sikerült megnyerni a találkozót. A mérkőzés elején elhúztunk 6 góllal, de a hazai csapat végül három gólra megközelített minket (18-21).

A második játékrészben óvtuk előnyünket, amely 56 percig tartott ki 34-34-nél egyenlített a budapesti csapat. Ezt követően Imrei Nóri kíméletlenül belőtte a megítélt büntetőt, míg a hazaiak elhibázták sajátjukat (34-35). Forgács Klaudia és Imrei Nóra góljaival pedig bebiztosítottuk a győzelmet!

Végeredmény:
Pénzügyőr SE – Dorogi ESE 35-37 (18-21)
Budapest, 100 néző – Vezette: György – Horváth

Összeállítás: DOBÁNY Kitti (kapus) – IMREI Nóra 16 gól, Molnár Eszter 5 gól, TOLVAJ Dorka 5 gól, TOLVAJ Gréta 6 gól, FORGÁCS Klaudia 4 gól, SZITTYA Lili.
Cserék: Mátyás Viktória és Berta Blanka (kapusok) – Markos Réka 1 gól, Pohner Orsolya, Osváth Petra, Stefanik Laura, Turák Antónia.

47681145_2403626649666901_1943481471763218432_n

Bona Gergő: „Nagyon komoly fegyvertényt hajtottunk végre győztünk itt, ahol elvérzett a bajnokság első három helyezettje, ráadásul el sem tudom mondani, hogy az ifjúsági csapatunk mennyi nehézségen ment keresztül ősszel, de csodálatos lányok alkotják a gárdát és ezért ugyanannyi pontunk van, mint a második helyezettnek.”

Fotók: Tolvajné Gál Erika és Dali Emese Katalin