Magabiztosan nyert itthon női kézilabda csapatunk

Elérkezett a tavaszi szezon első hazai mérkőzése, vendégünk a tabellán közvetlenül mögöttünk álló Solymár csapata volt. Ősszel egy rendkívül gólgazdag mérkőzésen a Pest megyeiek győztek (38-32). A kezdő sípszóra teljesen megtelt a lelátó, így közel 200-an tekintették meg a találkozót.

Immár megszokott módon kicsit döcögősen kezdtünk, a mérkőzéseink első pár percét mindig az izgalom leküzdése határozza meg. Nyolc perc játék után egygólos vezetésnél (4-3) beindult a dorogi henger, Simsik Cintia hat perc alatt 6 gólt szerzett és ehhez jött még Forgács Klaudia egy találata. A vendégek ebben az időszakban nem tudták áttörni szoros és szigorú védekezésünket, így Stadler Merci hálója érintetlen maradt (11-3).

Az első félidő második felében kényszerűségből, kisebb sérüléssel egy időre kivált a játékból Klau illetve Reskó Dzseni a védelem egyik oszlopa is. A helyettük pályára lépők kicsit nehezen találták a ritmust, így csapatunk kicsit megtorpant. De természetesen így is megnyugtató, magabiztos előnnyel vonulhattunk pihenőre (19-11).

Kapkodással és dekoncentráltsággal kezdődött a második játékrész. Két ziccer is kimaradt, edzőnk nem egész 3 perc után időt kért.

Bona Gergő: „Úgy éreztem, hogy a lányok fejben még mindig az öltözőben ülnek, és talán már úgy érzik, ez a mérkőzés simán meglesz. Fiatalok vagyunk, és nagyon nehezen tudjuk még kezelni az ilyen helyzeteket, mikor tetemes előnyre teszünk szert.”

Az időkérés szerencsére meghozta eredményét, és a lányok fokozatosan növelték előnyüket. Gyors lerohanásainkkal és indításainkkal ellenfelünk semmit nem tudott tenni. A mérkőzés 40. percében már tetemes előnyre tettünk szert (25-13). Ez a vendégeket érezhetően bosszantotta és frusztrálta, erre utal, hogy a második félidőben hét kiállítást kaptak, két alkalommal pedig talán a súlyosabb büntetés is megállta volna a helyét.

A találkozó utolsó harmadában néhány fiatal is lehetőséget kapott, akik derekasan küzdöttek, Horváth Kitti lendületes játékával és 2 góljával vétette észre magát. Szilágyi Vivien is betalált, és két gól szerzett a szülinapos 15 éves Imrei Nóri is.

Végeredmény:
Dorogi ESE – Solymári SC 33-20 (19-11)

Összeállítás: STADLER Merci (kapus) – SIMSIK Cintia 9 gól, Szőts Fanni 4 gól, FORGÁCS Klaudia 7 gól, Priáll Edina, Reskó Dzseni, ZSÓTÉR Dana 6 gól. Cserék: MÁTYÁS Vika (kapus) – Horváth Kitti, Molnár Eszti és Imrei Nóri 2-2 gól, Szilágyi Vivien 1 gól, Előd Niki, Turák Netti, Tolvaj Gigi, Bodnár Niki.

Bona Gergő: „Gratulálok a lányoknak, kétség nem férhet hozzá, hogy melyik a jobb csapat jelenleg. Mindig hangsúlyozom, hogy a jövő évi bajnokságra építjük csapatunkat, ezért rengeteget dolgozunk, és ez a fejlődés úgy gondolom mindenki számára látható. Most már a nézők is egyértelműen látják, milyen kézilabdát szeretnék játszani, milyen is a dorogi „bányász stílus”, mi az én elvárásom.”

Junior mérkőzés

Szép számmal maradtak nézők a junior mérkőzésre is, így igazi meccshangulatban kezdődhetett a találkozó. Az első félidő rendkívül egyoldalú volt, csapatunk védekezett majd labdaszerzés vagy védés után, nagy sebességgel vitte fel a labdát és rengeteg gyors gólt ért el. A fiatal vendégek láthatóan nem ilyen ritmushoz vannak szokva.

A második félidőben némileg akadozott a játék, de ebben szerepet játszott az is, hogy sok kiállítást is kaptunk. A legérdekesebb az volt, amikor edzőnk kapott kis büntetést, amikor a vendég szakvezető kérdésére válaszolt (régóta jól ismerik egymást). A találkozó után közvetlenül a csapat Imrei Nórit köszöntötte fel, aki aznap ünnepelte születésnapját.

Végeredmény:
Dorogi ESE – Solymári SC 31-13 (18-5)

Összeállítás: MÁTYÁS Vika (kapus) – Turák Netti, Molnár Eszti 2 gól, IMREI Nóri 7 gól, TOLVAJ Gréti 4 gól, Priáll Edina 1 gól, HORVÁTH Kitti 5 gól. Cserék: STADLER Merci (kapus) – SZILÁGYI Vivien és Forgács Viki 3-3 gól, Tarcsinecz Dzseni és Szittya Lili 2-2 gól, Előd Niki és Pap Kriszti 1-1 gól, Bodnár Niki.

Bona Gergő: „Gratulálok a lányoknak jól játszottak, nagyon kellemes érzés, hogy ilyen bő kerettel tudunk dolgozni a junior csapatban is. Mindenki bármikor bevethető és tudása legjavát próbálja nyújtani. Kiemelném Mátyás Vika teljesítményét az első félidőben, aki közel 70%-os teljesítményt nyújtott.”

(forrás: Dorogi ESE facebook oldala)

Fotók: Kondi Photo (Kornreich Gábor)