Nagy csata Mohácson

A Magyar Kupa második fordulójában felnőtt csapatunk Mohácsra utazott. 

Stadler, Imrei, Kosik, Szabó, Takács, Kaposvári, Forgács Klaudia összeállításban kezdtük a mérkőzést.

A közönség az első harminc percben teljesen egyenlő erők küzdelmét láthatta. Mindkét csapat szép gólokat szerezett és fej fej mellett haladt, élvezetes volt a találkozó. Mindössze egy szépséghibája volt ennek, hogy csaptatunk sokkal több kialakított helyzetet nem tudott gólra váltani, mint a vendéglátó Mohács. Nagyobb koncentrációval biztos, hogy számunkra sokkal kedvezőbb eredménnyel vonulhattunk volna az öltözőbe (16-15).

43012790_241629936512974_7281354685083025408_n

A második 30 perc elején, megint jött a gyors 3 gól ellenfelünktől (19-15), ezzel szokásunkat megtartva, újra megnehezítettük az életünket. De nem adtuk fel, megkezdtük az üldözést, Forgács Klaudia és Kemenczik Martina betalált, lendületünket az sem törte meg, hogy büntetőt hibáztunk, hiszen Spán Ildikó góljára, néggyel válaszoltunk, Kaposvári Anita és Kosik Adél jóvoltából (20-21).

Ekkor érezhetően kicsit elfáradtunk, érződött, hogy két nappal korábban kemény bajnoki mérkőzést játszottunk. Hibáinkat kihasználva a hazai csapat újra előnyt szerzett (25-22). De ez sem törte meg ellenállásunkat, a szívünk megint csak a helyén volt, és óriási küzdelemre kényszerítettük a hazai csapatot. Kosik Adél vezérletével és 3 góljával újra visszajöttünk a mérkőzésbe (26-26) hét perccel a vége előtt!

Komoly izgalmak következtek, két hazai gólra két dorogi volt a válasz (28-28), négy perc volt hátra, sajnos ezután hetest és ziccert is hibáztunk és ez döntőnek bizonyult. Miután kettő perccel a lefújás előtt, a hazaiak előnyhöz jutottak, kénytelenek voltunk kockáztatni, de ez most sajnos nem hozott sikert. Így a hazai csapat, a Mohács jutott a Magyar Kupa harmadik körébe, de ehhez mindent ki kellett hozniuk magukból. Büszkék vagyunk csapatunkra!

Végeredmény
Mohácsi TE – Dorogi ESE 31-28 (16-15)
Mohács, Városi Sportcsarnok 300 néző

Összeállítás: Stadler Mercédesz (kapus) – Imrei Nóra 2 gól, KOSIK Adél 9 gól, Szabó Janka 3 gól, Takács Angéla 1 gól, Kaposvári Anita 4 gól, Forgács Klaudia 7 gól.
Cserék: Mátyás Viktória (kapus) – Kemenczik Martina és Forgács Viktória 1-1 gól, Előd Nikoletta, Turák Antónia, Molnár Eszter, Tolvaj Gréta, Tolvaj Dorka, Markos Réka.

Bona Gergő: „Minden elismerésem a lányoké! Két nap alatt két NB I/B-s mérkőzést játszottunk és újfent bebizonyítottuk, hogy itt a helyünk, ebben az osztályban. Becsülettel és lelkesen dolgozunk tovább, hogy csökkentsük a hibákat és tovább gyorsítsuk játékunkat és próbálunk minél többet tanulni!”

Fotó: Tolvajné Gál Erika