Nem várt izgalmak, de újabb győzelem

Egy héten belül immár a harmadik bajnoki mérkőzésre készült felnőtt és ifjúsági csapatunk. Vasárnap VS Dunakeszi csapatait láttuk vendégül, felnőtt csapatuk a forduló előtt a nyolcadik, ifjúsági csapatuk az ötödik helyet foglalta el a tabellán.
Egy gólváltás után a dorogi lányok komoly védőfalat húztak kapujuk elé, az elkövetkezendő 15 percben!!! nem kaptak gól.
Rengeteg lövést sikerült leblokkolni, ha pedig a lövés eljutott a kapuig, Stadler Merci hárított. Ugyan a támadásokba olykor hiba csúszott, de a mérkőzés eme szakaszát 6-0-ra sikerült hozni (7-1).

A félidő utolsó 10 perce már több pontatlanságot hozott, jó néhány kecsegtető gólhelyzetet nem sikerült kihasználni, így a vendégek közelebb tudtak hozzánk kerülni (11-7). Kicsit bosszantó volt, hiszen a játék képe alapján ennél jóval nagyobb különbség volt a két csapat között az első fél órában.

A második játékrész elején is többször hiba csúszott a gépezetbe, főleg a támadások befejezésénél voltunk gyakran pontatlanok, de ekkor a védett labdák is elmaradtak. 8 percnyi játék után azonban még mindig vezettünk (17-12). Ezután egy négyperces hazai rémálom következett több eladott labda, nem létező védekezés és támadásban technikai hibák sora. A Dunakeszi pedig megérezte az esélyt, 5 gólt szerzett pillanatokon belül (17-17). Hazai időkérés következett a 43. percben.

Bona Gergő: „Reméltem, hogy a lányok most már elhiszik, amit mondtam nekik a szünetben illetve végig a második félidő folyamán, hogy mivel nem „fejeztük be” az elején a meccset, így a találkozó nyitott. Kértem, hogy kapjuk össze magunkat, főleg fejben, kezdjünk újra védekezni, és használjuk ki az adódó lehetőségeket támadásban.”

S ez így is történt, varázsütésre újra azt a csapatot láthatta a népes közönség, mint az első negyed órában. Zsinórban 10 perc alatt szerzett 5 góllal jeleztük, hogy itthon akarjuk tartani mindenképp a két pontot, ekkor Kaposvári Eszter háromszor is eredményes volt rövid időn belül. A vendégek részéről ekkor Birkás Anikó egy megítélt büntetőt értékesített (22-18). Ezt követően újabb 4 gólt lőttünk sorozatban és ezzel végül nem volt kérdés, ki nyeri a találkozót. A végeredmény végül magabiztos hazai sikert sugallt.

Végeredmény
Dorogi ESE – VS Dunakeszi 27-19 (11-7)
Összeállítás: STADLER Merci (kapus) – SIMSIK Cinti 7 gól, Molnár Eszti 1 gól, Uresch Dóri 3 gól, KAPOSVÁRI Eszter 3 gól, ZSÓTÉR Dana 3 gól, FORGÁCS Klaudia 7 gól. Cserék: Mátyás Vika (kapus) – Szőts Fanni 2 gól, Turák Netti, Patyi Fruzsi, Imrei Nóri, Tolvaj Gréti, Priáll Edina.

Bona Gergő: „Koncentráltan és jól kezdtük a mérkőzést, utána talán azt gondoltuk, hogy minden megy majd magától. Keveset tudtunk edzeni, mint ahogy megszoktuk, ez is szerepet játszott, hogy szellemileg nem voltunk elég frissek. Végül azért megmutattuk, hogy mi vagyunk a jobb csapat, bár a Dunakeszi nagyon ránk ijesztett.”

dese_10242

Ifjúsági mérkőzés

Nem várt indulatokat váltott ki a lelátón a sima mérkőzés. Több vendégszurkoló hol a játékvezetőkkel foglalkozott, hol pedig a dorogi játékosokat szidta. Kár volt, mert ez egy idő után átragadt a hazai szurkolókra is és a játékosokra is. Kár volt érte.
Edzőnk folyamatosan forgatta a megszokott módon a csapatot, minden egészséges játékosunk pályára lépett és a játszó mezőnyjátékosok közül mindenki szerzett gólt.

Végeredmény
Dorogi ESE – VS Dunakeszi 40-18 (20-10)
Összeállítás: Mátyás Vika (kapus) – Turák Netti 2 gól, Markos Réka 4 gól, IMREI Nóri 9 gól, MOLNÁR Eszti 3 gól, Tolvaj Gréti 2 gól, FORGÁCS Viki 8 gól. Cserék: PAP Kriszti 4 gól, FORGÁCS Klaudia 4 gól, Szittya Lili, Tolvaj Dorka, Bodnár Niki, és Gáspár Vanda 1-1 gól, Priáll Edina.

Bona Gergő: „Jól játszottunk, jó néhány szépségdíjas gólt szereztünk. Gratulálok a lányoknak, a következő fordulóban igazi erőfelmérő következik majd!”

Fotók: Kondi Photo és Tolvajné Gál Erika