Szenzációs győzelem a Győri Audi ETO III csapata ellen

Hosszú szünet után (majdnem 3 hónap) folytatódott az Országos Serdülő Bajnokság csapatunk számára. Sokat edzettünk, játszottunk edzőmérkőzéseket, és aki korosztálya szerint belefért, szerepet kapott az NB II-es junior bajnoki mérkőzéseken. De tétmeccset ebben a felállásban legutóbb december közepén játszottunk.

Érezhetően feszültek voltak a lányok a meccs kezdetén, s ugyan az első támadásunk során szép, kidolgozott helyzetből, szépségdíjas gólt szereztünk, de összességében döcögősen és kicsit bátortalanul kezdtünk. Így a vendégek egyből egyenlítettek és átvették a vezetést. Bosszantó hibák jellemezték az első 10 percet, ennek volt köszönhető, hogy 3 gólos hátrányba kerültünk (4-7). Edzőnk némileg átalakította csapatunkat, kapust is cseréltünk. Ezt követően érezhetően kezdett összeállni a védekezésünk, ebben nagy szerepe volt Pap Krisztinek, akivel stabilizálódott a hatos falunk. Az első játékrész második felében csak 2 gólt tudtak szerezni a győri lányok. 9-9-es állásnál értük utol ellenfelünket, a vezetést azonban nem sikerült átvenni, így döntetlen állásnál vonultak a csapatok pihenőre (10-10).

A második félidőre nagyobb lendülettel érkeztünk ki az öltözőből. Sikerült átvenni a vezetést, de megnyugtató előnyt nem tudtunk kiharcolni, ebben szerepet játszott, hogy rengeteg kapufát lőttünk (8-at az egész mérkőzésen) és néhány foghatónak tűnő győri lövés is olykor utat talált, az amúgy jól teljesítő Gyuránki Detti kapujába. 10 perccel a vége előtt egygólos volt előnyünk (18-17) de a vendégek érezhetően egyre fáradtabban mozogtak. Az ezt követő 5 percet sikerült 4-1-re hozni, így biztossá vált győzelmünk. Ezt népes szurkolótáborunk vastapssal jutalmazta.

Végeredmény
Dorogi ESE – Győri Audi ETO III 22-19 (10-10)

Összeállítás: Mátyás Vika (kapus) – TOLVAJ Dorci 2 gól, KOVÁCS Anikó 3 gól, IMREI Nóra 10 gól, BODNÁR Niki 1 gól, SZILÁGYI Vivi 1 gól, FORGÁCS Viki 3 gól. Cserék: GYURÁNKI Bernadett (kapus) – PAP Kriszti 1 gól, Szittya Lili, Mátyás Anna, Pohner Orsi, Osváth Petra.

dorogi ese_marcius22_2

Bona Gergő: „Nagyon izgultak a lányok az első percekben, volt sajnos, aki teljesen nem is tudott igazán megnyugodni a mérkőzés végéig. Szerencsésen reagáltak azonban a lányok az edzői változtatásokra és sikerült növelni a tempót, ahogy azt a szünetben megbeszéltük. Nagyon büszke vagyok rájuk, hiszen az első 10 perc kivételével rengeteg energiát mozgósítottunk a védekezésben. Gyakorlatilag, ha nem hibáztunk, nagyon nehezen tudott ellenfelünk kidolgozott lövőhelyzetig eljutni. Küzdőszellemünk remélem kitart a sorozat végéig, hiszen ezután minden mérkőzés fontos!”

Fotók: Kondi fotó (Kornreich Gábor)

Forrás: Dorogi ESE kézilabda szakosztálya