Szurkolói ankétot tartottak a kézilabdások

A Dorogi Egyetértés SE Kézilabda Szakosztálya szurkolói ankétot szervezett az Intézmények Háza dísztermében.

Vig Attila elnök bemutatta az új játékosokat, majd beszélt a mintegy 150 kézilabdást tömörítő szakosztály felépítéséről, szakembereiről. Balogh Vivien Kispestről érkezett és visszatérő játékosnak mondható, hiszen néhány éve kettős játékengedéllyel már játszott a Dorog színeiben. Vivien átlövő poszton fogja a klubot erősíteni. Sütő Sára szintén azon játékosok közé sorolható, aki már játszott Dorogon, ő jobbszélre érkezett az Inárcs-Örkény KC csapatából. Új játékosunk, Pompor Anikó a kaput fogja védeni az ellenfél góljaitól. Mindemellett egy kettős igazolású játékos is érkezett Kiss Virág Székesfehérvárról, ő irányító poszton fog segíteni.

anket-02

Bona Gergő vezetőedző – aki 10 éve irányítja a csapatot – elmondta, hogy több mint 60 edzést tartottak és 12 edzőmérkőzésen léptek pályára a szeptember közepén megkezdődött bajnokságig. Bízik abban, hogy a Gula Gabriella erőnléti edző által diktált kemény felkészülési időszak meghozza gyümölcsét. Modern felfogásban állították össze az új keretet. Filozófiájuk továbbra is az, hogy dorogi és környékbeli játékosok alkossák a keret nagy részét. Bizakodásra ad okot, hogy a dorogi csapat a mezőny legfiatalabbika az átlagéletkort tekintve. Ez jelentős fejlődési lehetőséget jelenthet a DESE-nek. Cél, hogy az idei után, jövőre, a 3. szezont is az NBI/B-ben kezdhesse meg a csapat, amely Európában a 10. legerősebb bajnokság.

67402316_2776243152405247_8859271505800855552_n

Vig Attila elmondta, hogy a klub folyamatosan próbál építkezni, hiszen az NB I/B csoportban a játékosok és a szakmai munka mellett a menedzsment és a finanszírozási elvárások is magasabbak. Ezért a háttérben folyamatosan azon dolgozunk, hogy a nívós klub biztos támogatása is megvalósuljon – tette hozzá. A klubnak egyébként a városi támogatás mellett a TAO is a segítségére van, de az egyesület fennmaradásához a közeljövőben szükséges lesz szponzorokat is találni.

Bemutatásra került Géber Károly utánpótlás szakmai igazgató is. Az ankéton elhangzott, hogy „alközpontokat” hoztak létre Tokodon és Nyergesújfalun, hogy a térségből biztosítsák a dorogi kézilabda utánpótlását.

Forrás: dorog.hu /dorogimedence.hu