Interjú Fenyvesi Lászlóval

EDZŐVÁLTÁS – November 7-én közös megegyezéssel szerződést bontottak a Dorogi FC vezetőedzőjével, Németh Szabolccsal. A klub házon belül találta meg az új edzőt, Fenyvesi László személyében, olvassátok el vele készült interjúnkat.

Hogyan és mikor kerültél a Dorogi FC-hez, milyen csapatokkal foglalkoztál?

2015-ben keresett meg Mayer László elnök Úr, és ezek után kerültem a dorogi utánpótlásba, ahol az U14-es csapat vezetőedzője lettem. Végig jártam az évek alatt a korosztályos ranglétrát, így az U14-es csapat után az U15, U17, U19-es korosztályt is vezettem. 2017 januárja óta pedig a felnőtt csapat szakmai stábjában is dolgozom.

Hogyan jött a váltás, hogyan került képbe a vezetői poszt?

Mayer László és Sitku Illés, sportigazgató a Gyirmót elleni hazai vereség után keresett meg egy esetleges vezetőedzői felkéréssel. Többszöri megbeszélés után elvállaltam ezt a megtisztelő feladatot.

Miben látod a csapat erősségét?

Fiatal, motivált csapatunk van, néhány rutinosabb labdarúgóval kiegészülve. A jobb eredmények eléréséhez minden téren fejlődnünk kell. Az utóbbi mérkőzések sajnos nem úgy sikerültek, ahogy azt elterveztük. Mindenkitől többre van szükség, amivel a játékosok is tisztában vannak.

Milyen célokat tűztél ki magad és a csapat elé?

A vezetőség részéről a biztos bent maradás az elsődleges célkitűzés a jelenlegi helyzetben, de bízom benne, hogy sikerül a középmezőnybe felzárkózni.

Hogyan érint titeket a vírushelyzet, hogyan tudtok a továbbiakban dolgozni, edzeni?

A mindennapi munkát igen csak megnehezíti az egész világot sújtó járvány. Nagy figyelmet szentel a klub a játékosok és a stáb megóvására, de így is már többen átestünk a víruson.

Sok sikert kívánunk! Hajrá Dorog!