Közlemény!

Kedves Sportbarátok!

Az elmúlt napokban megjelent, Városi Sportmúzeumot érintő híresztelésekkel kapcsolatban, rendhagyó módon, közleményben foglalom össze a tényeket:

  1. tény: a Dorogi Sportmúzeum nem szűnik meg.
  2. tény: A kiállításnak helyet adó helyiségek rendkívül leromlott állapotúak.
  3. tény: Az elmúlt 8 évben, a múzeumot egyéni látogatóként felkeresők száma 5 fő alatt volt. A helyiséget elsősorban sportközösségek használták klubhelyiség jelleggel, és erre a funkcióra magas igény mutatkozik a jövőben is. Mindennek érdekében, és a fenti tényeket figyelembevéve a helyiségek rendbetétele városi és közösségi érdek. A helyiség felújításához elengedhetetlen, hogy a relikviákat katalógizálva, fotódokumentálva összegyűjtsük.
  4. tény: A felújítás gondolatának első pillanatától bevontuk a Dorogi FC és a gyűjtemény civil közösségi felelősét az elképzelésbe.
  5. tény: A felújítást követően a gyűjtemény egy jelentős része átgondolt szakmai struktúrával, a mai kor szellemében, és a funkciók figyelembevételével visszakerül a helyiségekbe.

Minden további ezzel kapcsolatos megjelenő negatív szóbeszéd a fenti tényeket figyelmen kívül hagyja, és önálló gondolaton vagy véleményen alapszik.

A megújulást követően a nagyközönség számára is ismét látogathatóvá szeretnénk tenni a helyszínt.

Szekér Zoltán

intézményvezető

Dorog Város Egyesített Sportintézménye