Sportkutatásunk, a számok tükrében

Talán még sokan emlékeztek, hogy augusztusban egy nagyszabású sportkutatást indítottunk az egész városra kiterjedően. Fiatal kollégáink járták tabletekkel Dorog utcáit és gyűjtötték be a válaszaitokat.

A feldolgozott eredmények a város sport- és infrastrukturális fejlesztéseinek alapját képezik.

A projekt közel 1 hónapos időtartama alatt sikerült a lakosság 5%-át megkérdezni – amely nagyságrendileg 600 dorogi lakost jelent-, véleményüket, igényüket, fejlesztési javaslataikat felmérni. Így kijelenthetjük, hogy a kutatás valóban reprezentatív és sikeres volt.

Megosztunk veletek néhány érdekességet, a kutatás során összegyűjtött válaszokból. 😉

  • Négy külön kérdőív készült a korosztályi sajátosságokat figyelembe véve. A nemi arányokat tekintve, 357 nő és 210 férfi töltötte ki kérdőívünket.
  • Az is kiderült számunkra, hogy a kutatásunkban résztvevő dorogi lakosok többsége rendszeresen, szabadidő jelleggel sportol.
  • A legnépszerűbb testmozgások a futás, kerékpározás, csoportos fitness órák valamint a túra.
  • A szabadtéri mozgások a legkedveltebbek, azonban aktív kikapcsolódási helyszínként az uszodát használjátok.

Az egyik kérdésünk arra irányult, hogy milyen jellegű sportot próbálnátok ki szívesen. A fitness-wellnes szolgáltatások mellett nagyon erősen képviselteti magát az extrém sport.

El is kezdődött a jövő évi programok tervezése, ahol már figyelembe vesszük a beérkezett igényeiteket. A legnagyobb érdeklődést kiváltó lehetőség a városi sportágválasztó nap volt.

Kérdésünkre azt is elmondtátok, hogy milyen fejlesztéseket eszközölnétek a városban.

Alább a három legkeresettebb:

  • Uszoda felújítás és kerékpárút építése
  • Extrém sportpark
  • Gyerek fejlesztőfoglalkozás

Köszönjük, hogy válaszaitokkal segítettétek a kutatás sikerességét. 🙂