Sportolói Díjátadó Gála és rendhagyó Sportbál

Február 3-án immár 10. alkalommal rendezték meg a Sportolói Díjátadó Gálát, amelynek apropóját a dorogisport jubileuma, a 110 éve hivatalos formában is megalapított Dorogi Atlétikai és Futball Club, a dorogi sport kezdete adta. Dorogon rendkívül nagy jelentőséggel bír sok évtizede a sport. A szabadidő és versenysport kiválóságainak ünnep volt ez a Gála.

A rendezvényt dr. Tittmann János polgármester nyitotta meg köszöntőjével, amiben kiemelte, hogy az idei év különleges hiszen 40 éve nyilvánították várossá, sok izgalmas, színes programmal készülnek, idén is kiemelt fontosságú szerepet kap majd a sport.

Knyaskó Máté intézményvezető kiemelte, hogy az idei év különleges hiszen 110 éves a Dorogi AC és ezzel együtt a dorogi sportélet is. Gratulált a jelölteknek és az őket felkészítő edzőknek, szakosztályvezetőknek és egyesületi vezetőknek, arra bíztatta a sportegyesületeket, hogy folytassák tovább a munkát, hogy hasonlóan szép eredményeket érjenek el idén is.

A köszöntők után a Diótörő Gyerektánc Egyesület táncosainak műsorával folytatódott a Gála.

Idén rendhagyó módon a szakemberek által kijelölt sikeres sportolóink közül egy neves személyekből álló bizottság választotta ki a legkiválóbbakat.

A zsűri tagjai: Csicsó Erika a Komárom- Esztergom Vármegyei Diáksport és Szabadidő Egyesület sportreferense, Kanyó Balázs a Komárom- Esztergom Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke és Sámuel Botond a Tatabányai Sport Club elnöke.

Elsőként a Dorogi Atlétikai Club Év Sportolójának díjátadása következett, az egyesület nevében Vig Attila köszöntötte a jelenlévőket. A Dorogi Atlétikai Club Év sportolója a 2023-as évben Mátyás Gergő karatéka lett. Sasvári Bála az Optic Word tulajdonosa és Vig Attila az egyesület elnöke közösen adták át a díjat. Ezúton is köszönjük az Optic Word nagyértékű telefon felajánlását és az egész éves támogatását!

További hét kategóriában vehettek át díjakat a sportolók. Ezúton szeretnénk megköszönni a V-Therm Épületgépészeti és Kereskedelmi Kft. felajánlását, akik a jelöltek ajándékait biztosították számunkra.

Kategóriák győztesei:

  • 14 év alatti lány: Molnár Zara (karate)
  • 14 év alatti fiú: Vágvölgyi Vazul (kempo)
  • 14-18 év közötti lány: Puksa Luca (kick-box)
  • 14-18 év közötti fiú: Torda Regő (birkózás)
  • 18 év feletti lány: Előd Nikoletta (kézilabda)
  • 18 év feletti férfi: Klányi Krisztofer (birkózás)

Ezután az Év Edzője jelöltek kerültek bemutatásra. 

Jelöltek:

  • Farkas Gergely,
  • Klányi János,
  • Sersztnyev Richárd

A zsűri szavazata alapján az Év edzője Klányi János, a Dorogi Atlétikai Club birkózó szakosztályának edzője.

Dorog Város Önkormányzata minden évben díjazza az év legsikeresebb jó tanulóját és jó sportolóját. A 2023-as évben Ormai Tamás a Dorogi Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű és Sportiskolai Általános Iskola Zrínyi Ilona Tagiskolája tanulója kapta.

A Gála a Pilisi Kolibri Sport-Tánc Egyesület előadásával zárult.

Gratulálunk a sportolóknak és az edzőknek az egész éves munkájukhoz!

GALÉRIA

A sportgála után hosszú évtizedek óta újra Dorogi Sportbálon szórakozhattak a sportbarátok. A köszöntők után a Horváth Kertvendéglő által biztosított svédasztalos vacsora következett. A hangulatról a TONiC együttes és Dj Tomy Slow gondoskodott. Az est folyamán a PartyStation szelfigépe biztosította az est legjobb pillanatait!

FOTÓK

A bálon értékes tombolanyereményeket sorsoltak ki, köszönjük a rengeteg felajánlást!

Fotók: ATEE Film – fotó videó