36. Súlycsoportos Európa Bajnokság Wroclawban

Hétvégén rendezték meg a 36. Súlycsoportos Európa Bajnokságot Wroclawban. 24 ország 740 versenyzője mérte össze tudását, 10 éves kortól szeniorig. A Dorogi Atlétikai Clubot 4 versenyző és 2 edző képviselte.

Versenyzőink szombaton léptek tatamira. Mind a négyen nagyon jól teljesítettek. Feczkó Márton formagyakorlatban 10. helyen végzett. Bauer Botondnak ez volt az első EB-je, Boti nagyon jól küzdött de sajnos nem sikerült neki tovább jutni. Mátyás Gergő az első küzdelmét egy francia ellenféllel kezdte, ahol a küzdő idő lejárta előtt magabiztos győzelmet aratott. A második küzdelemben is jól indult, de az ellenfele erősebb volt és alul maradt, így nem tudott a legjobb négy közé jutni, top 6-ban végzett.

Bartus Lili a második és egyben az utolsó junior EB-jén indult. Az első küzdelmében ment előre, ő volt az erősebb, így egyöntetű bírói döntéssel őt hozták ki győztesnek. A második küzdelemben is ugyanezt a határozottságot mutatta, de sajnos egy állba verést követően megállt. A bírók ezt szabályos technikának nézték így az ellenfele győzött. Lili harmadik helyen végzett az Európa Bajnokságon.

Mikor lejött a küzdőtérről azt mondta: ” Anya a Shihan azt mondta tavaly az első EB-n tapasztalatot szerzek a második EB-n dobogós leszek. Megcsináltam!”

A Hokushei shibu összesen 5 érmet (egy arany, egy ezüst és három bronz) szerzett.

Gratulálunk az összes indulónak, helyezettnek!

Az őszi EB Budapesten lesz, ahol újra tatamira lépnek versenyzőink!