Grundbirkózó Diákolimpia

A dorogi Petőfi Sándor Általános Iskola a 2021-2022-es tanévben először vett részt a Diákolimpia Grundbirkózó versenyen. A versenyt, a gyerekek több hónapos lelkes felkészülése előzte meg, edzők, testnevelők vezetésével.

Az első megmérettetés 2022  januárjában volt, Mezőfalván az Országos elődöntőn. Itt a II. korcsoportos (2011.-2012-n születettek) korosztályban a fiúk 6. helyezést értek el. A csapat tagjai voltak: Varga Milán, Buczkó Bence, Dávid Péter, Deák Bálint, Lakatos Nándor, Lugosi Balázs, Péczeli Dávid, Somogyi Zsombor.

Ezzel szemben a lánycsapat, Nagy Lili, Nyitrai Kármen, Mészáros Dóra, Kökösi Viktória, Rigó Zsófia, Horváth Bettina, Lukács Csilla, Dékay Nóra, Szini Natasa összeállításban 1. lett és kivívta az Országos Döntőn való részvételt.

Az Országos Döntő 2022. február 13-n volt Csepelen a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián. A csapat egy helyen változott, Rigó Zsófia nem került a csapatba.

Csapatunk az első két mérkőzését Jászberény és Dunaújváros legyőzésével hozta és így esélyt teremtett az éremszerzésre. Sajnos a következő mérkőzésen, a későbbi bajnok Kazincbarcika csapatától vereséget szenvedtek és a 4.-6. hely megszerzéséért küzdöttek. Ekkor már a lányok nagyon fáradtak voltak az egésznapos megterheléstől és a budapesti és berettyóújfalui csapattól kikaptak és a 6. helyen végeztek. 

Az országos 6. helyezett csapat tagjai voltak Nagy Lili, Nyitrai Kármen, Mészáros Dóra, Kökösi Viktória, Horváth Bettina, Lukács Csilla, Dékay Nóra, Szini Natasa.

A csapat felkészítését segítette: Klányi János, Knyaskó Máté, Gyürky Tibor edzők, Varga Barbara és Kronavetter László testnevelők.

Gratulálunk!