Tokiói karate világbajnokság

2017.04.15-16-án rendezték meg az INTERNATIONAL KARATE FRIENDSHIP világbajnokságot a kyokushin karate hazájában Japánban Tokió városában, amelyen a Dorogi Nehézatlétikai Club Kyokushin Karate szakosztályának két versenyzője, Bakos Ádám és Bauer Kristóf képviselhette Magyarországot. A gyerekek több hónapos hosszú felkészülés után izgatottan indultak útnak.

A versenyen 1659 karatéka mérettette meg magát, a küzdelmek 11 tatamin folyamatosan zajlottak.

A magyar csapat 9 fővel indult a VB-n, bár érmet nem tudtak szerezni, mindenki a saját tudásának megfelelően küzdött és helyt állt a páston.

karate_05031
A verseny utáni egy hétben megismerhették Japán kúltúráját. Találkoztak gésákkal, megnézték a híres cseresznyefa virágzást, rengeteg helyre ellátogattak, többek közt a Tokio Towerba, ahol 150 m magasból csodálhatták meg a várost. Voltak Disneylandben, a Természettudományi múzeumban, a Toyota gyárban, ami igazi levezetés volt a verseny miatt kialakult izgalmakra.

Edzettek az óceán parton és tiszteletüket tették Sosai Matsutatsu Oyama (OSU!) a kyokushin karate megalapítójának sírjánál.

Felejthetetlen élményekkel lettek gazdagabbak, ami remélhetőleg erőt és kitartást ad a további sportpályafutásukhoz. Hálás köszönet az edzőknek és mindenkinek, aki a két gyermek útját bármilyen formában támogatta. Gratulálunk és a továbbiakban is sok sikert kívánunk!

OSU!

karate_05032