Interjú Németh Szabolccsal, a Dorogi FC szakmai igazgatójával

Németh Szabolccsal, a Dorogi FC szakmai igazgatójával az utánpótlás és a felnőtt csapat jelenlegi helyzetéről beszélgettünk.

nemeth szabolcs

– Hogy indult a munka az új évben a gyerekekkel?

Az utánpótlás korosztálynak az edzések január első hetében, az iskolakezdéssel párhuzamosan kezdődtek el. A heti edzések mellett a csapatainkkal különböző teremtornákon, edzőmérkőzéseken veszünk majd részt. Minden szombaton és vasárnap mi magunk is rendezünk emléktornákat.

– Mit kell tudni ezekről az emléktornákról?

Szakmai igazgatóként nagyon fontosnak tartom, hogy a gyerekek megismerjék azokat a híres futballistákat, akik Dorogon játszottak és ezekkel a tornákkal szeretnénk megemlékezni róluk. Fontos az is, hogy tudják, milyen nagy tradíciókkal rendelkező klubhoz tartoznak. Ezért a nagy focistákról neveztük el a tornákat: Monostori Tivadar, Prohászka János, Buzánszky Jenő, Kaiser József. Így jobban megismerik a történeteket, a személyeket, a tradíciókat.

– Ezen kívül elméleti oktatás van a híres elődökről?

Fel szoktuk vinni őket a Buzánszky Jenő Stadionban lévő Sportmúzeumba, ahol bemutatjuk a tárlatot. Az edzők az elméleti képzés során szintén beszélnek a nagy játékosokról.

– A felnőtt csapat felkészülési meccsein néhány U19-es játékos is részt vett. Van ennek valami különleges oka?

Farkas Ákos, Izsó Bence és Ungvári Máté kapott lehetőséget a felnőtt csapat edzőmérkőzésein. Szándékunk az, hogy a felnőtt csapatba a saját nevelésű utánpótlásból kikerülő tehetséges játékosokat beépítsük. Így ezekre a játékosokra hosszú távon is számítunk.

– A felnőtt csapat túl van három meccsen januárban. Mennyire vagy elégedett az ott elért eredményekkel?

Nem elsősorban az eredmény a fontos ezeken a meccseken. Az edzéseken gyakoroltak alkalmazásán van a fő hangsúly. Célja ezeknek a mérkőzéseknek az, hogy le tudjuk tesztelni a csapatjátékunkat. Két új igazolás volt a téli szezonban, Simon Attila és Demjén Patrik. Úgy érzem, sikerült jól beilleszkedniük a csapatba és felvenni az edzésritmust.

– Mikor indul a tavaszi szezon?

Még vár ránk három edzőmeccs idegenben. A Nyitra, a Haladás és a Horn vendégei leszünk. Az utóbbi mérkőzést Lipóton fogjuk játszani a korábbi hírekkel ellentétben. Ez ideálisabb helyszín mindkét csapat részére. Ezután a Vasast fogadjuk a Magyar Kupa 9. fordulójában. Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az NB I. meghatározó csapata lesz az ellenfelünk. Az első tavaszi fordulót pedig itthon, február 19-én, az Aqvital FC Csákvár ellen fogjuk játszani.

Köszönjük a válaszokat és sok sikert a csapatnak. Hajrá Dorog!

(fotók forrása: Dorogi FC)