Országos diákolimpián az U10 csapat

A 10 éves dorogi labdarúgók az iskolák által nevezett több mint 1200 csapat közül a 13. helyen végeztek az országos diákolimpiai döntőn, amelyet május 11-13. között Békéscsabán rendeztek meg. A Magyar Diáksport Szövetség határozata értelmében a 2017-2018-as tanévben Békéscsaba városa adott otthont, a 19 megyei győztes, valamint a főváros legjobb csapata közötti, az országos diákolimpiai bajnoki címért folyó vetélkedésnek.

Az ünnepélyes megnyitót pénteken, majd a csoportmérkőzéseket szombaton tartották. A helyosztó-mérkőzések vasárnap voltak. A gyerekeket Janetka Zoltán és Szabó Ferenc edzők kísérték.

Janetka Zoltán edző: – Nagyon elégedett vagyok a csapattal. Büszkék lehetünk rájuk, hiszen 1200 csapat közül az elsők között végezni igen nagy teljesítmény. Az első két csoportmérkőzésen még aludtak a srácok, amely megmutatkozott a végeredményben. De amikor felálltak, összeszedték magukat és csodálatos játékkal, szép megoldásokkal arathattak győzelmeket. Vasárnap mindkét zárómérkőzésünket megnyertük.

A csapat:

Gágó Bence, Kruska Márk, Janetka Gergely, Papp Milán, Dankó Zente Barnabás, Győry Máté, Tillich Tamás, Wáry Zsombor, Farkas Botond, Kranyik Szilárd

Eredmények:

Miskolc-Dorog 6-2

Kaposvár-Dorog 3-0

Dorog-Karancslapújtő 6-2

Hajdúszoboszló-Dorog 3-1

Dorog-Szombathely 4-3

Dorog – Pécs 4-1