Új vezetés a Dorogi FC élén

A Dorogi FC vezetői gárdája kicserélődött a nyáron, Miskei Attila vezetőedzőt Balogh Pál szakmai igazgató segíti a kispadon. Velük készítettek interjút a klub kommunikációs munkatársai.

Miskei Attila: Jó érzés újra itt lenni

miskeiattila

Miskei Attila vezetőedző gyakorlatilag hazatért Dorogra. Korábban labdarúgóként, majd edzőként is bemutatkozott már városunkban. Az utóbbi években megfordult Diósdon, Budaörsön, Tatabányán, Cegléden, illetve a Pest megyei régió tehetségközpontjának, majd a Honvéd Akadémiának vezetőedzője volt. A bajnokságról, a tervekről kérdeztük a Dorogi FC új vezetőedzőjét.

Gyakorlatilag nem kell bemutatni Téged, hiszen rengetegen ismernek Dorogon.
Jó érzés újra itt lenni. A kilencvenes évek első felében labdarúgója, míg a 2011/2012-es szezontól két és fél évadon át edzője voltam a klubnak. Sok az ismerős. Edzőkollégáimmal, Csapó Károllyal, Belányi Istvánnal, Harmath Józseffel együtt futballoztam. Nagyon büszke vagyok arra, hogy visszahívtak, ez azt jelenti, hogy nem végeztem itt vagy máshol rosszul a dolgom.

A keret jó része kicserélődött a nyáron. Ismerted korábbról az újonnan igazolt játékosokat?

Szerettem volna olyan labdarúgókat szerződtetni, akiket régebbi állomáshelyeimről már ismertem. Sikerült is egy olyan keretet összeállítanunk, amelynek minden posztján tehetséges, jó képességű fiatalok állnak.

Balogh Pál szakmai igazgatóval milyen feladatmegosztásban gondolkodtok?

Fontos számomra, hogy olyan kollégával dolgozhatok, akivel szakmailag és emberileg is megtalálom a hangot. Örülök a közös munkának. A nagy múltú Dorogi FC klubfilozófiáját fogjuk erősíteni, az utánpótlással karöltve szeretnénk felépíteni egy hosszútávon működő klubmodellt. Tudatosan választottuk ki a játékosokat, erre építjük fel játékstílusunkat. Fontos, hogy érezze mindenki a Dorogi FC-hez tartozni rang, ezért mindenkinek küzdenie kell, tudnia, mi a feladata.

Mit vársz a bajnokságtól?

Azt mindenki látja, hogy a bajnokság kiegyensúlyozott. Nagyjából azonos tudású csapatok mérkőznek egymással. Éppen ezért tudatos, minőségi munkával szeretnénk felépíteni a csapatjátékot, mérkőzésről mérkőzésre megmutatva a fejlődést. A játékosoknak össze kell érniük és egységes csapattá kell formálódniuk.

Szépszámú szurkolótáborral büszkélkedhet a Dorogi FC. Mit üzensz nekik?

Édesapámat idézve: amikor történnek a dolgok az emberrel, fel sem fogja, mi miért van. Sok-sok évet eltöltöttem ennél a klubnál, aztán évekig távol voltam. De mindig a fejemben volt, hogy ide vissza kell térnem! Most újra itt vagyok. Mindent szeretnék megtenni azért, hogy a csapat szurkolói örömmel jöjjenek, és büszkén távozzanak majd a mérkőzésekről.

***********************************************************************************************************************************

Új szakmai igazgató a klubnál

baloghpál

 

Az új vezetőedző, Miskei Attila mellett szakmai igazgatóként állt munkába júniusban Balogh Pál, aki az előző idényben a Szolnoki MÁV vezetőedzője volt. A játékszervezésről, az igazolásokról és a tervekről kérdeztük a pro licenc-szel rendelkező vezetőt.

Milyen érzésekkel érkeztél Dorogra?

Labdarúgóként és edzőként is több alkalommal jártam már Dorogon. Meghatározó élmények voltak. De régebbre mennék: Dorog évtizedekkel ezelőtt meghatározó csapata volt az NB I-nek. A büszke múlt, az erős labdarúgó hagyományok miatt a szurkolók ki vannak éhezve a jó futballra. Ennek szellemében állítjuk össze a keretet: szeretnénk ismét látványos, eredményes futballal megörvendeztetni a sportbarátokat.

Milyen tervekkel vágtok neki a bajnokságnak?

Ne legyünk telhetetlenek. De az biztos, nem a bennmaradásért akarunk harcolni, hanem a középmezőnyben való szereplés a cél. A keret összeállítása és a játékszervezés után lépésről-lépésre haladunk majd előre.

Részt vettél a keret összeállításában?

Az első igazolásoknál még nem voltam Dorogon, de a legtöbb játékos leszerződtetésében már aktív szerepet vállaltam. Tudatosan, posztokra igazoltuk a játékosokat. Mindenkinek határozott szerepe lesz. A fiatalokat is úgy választottuk ki, hogy ne csak a „fiatal szabálynak” feleljenek meg, de erős, értékes labdarúgók is legyenek, akik előtt nagy jövő áll hosszútávon itt a Dorogi FC-nél.

Miskei Attila vezetőedzővel milyen munkamegosztásban dolgoztok?

Az A licencet együtt végeztük Miskei Attilával, így már korábbról ismerem. A csapat összeállítása egyértelműen az ő feladata lesz, én pedig mindenben segítem majd. A lényeg, hogy az egész stábbal egy felé evezzünk, a kijelölt úton haladjunk. Fontos számomra az állandóság: a kitűzött célért már az elejétől kezdve hajtani fogunk.

Fontos számodra az állandóság. Mégis azt kérdezem mi változik majd az előző bajnoki szezonhoz képest?

A jelenben gondolkodom. Az új kerettel, új élményt, reményeim szerint eredményes labdarúgást mutatunk majd szurkolóinknak.

(forrás: Dorogi FC)