Teniszezz és kirándulj! – sportolási lehetőségek Dorogon

Városunkban nagyon sokfajta sportolási lehetősége van, amelyek közül most a teniszezési és a túrázási lehetőségre hívjuk fel a figyelmeteket.

A DESE tenisz szakosztály atyja Slavóczki Ferenc, aki az 1980-as indulás óta folyamatosan jelen van a sport életében. A felnőtt játékosok mellett elindult az utánpótlásnevelés is, akik nagy sikereket érnek el a junior versenyeken, köszönhetően Marosvölgyi Péter edzőmunkájának.

A tenisz minden korosztálynak javasolt mozgásforma, hiszen kiváló állóképességet ad, fejleszti a labdaérzéket és az erőnlétet.

A Tesco melletti tenisz centrumban 3 salakos és 1 betonpályán várják az érdeklődőket. Szükség esetén lehetőség van ütő és eszközök bérlésére is. Ha valaki kezdőként érdeklődik a sportág iránt, Slavóczki Ferenc szívesen megismertet mindenkit az alapokkal. A szabad pályák függvényében lehetőség van bérlésre is, érdeklődni Feri bácsinál lehet telefonon a 06 20 341 67 46-os telefonszámon. A foglalás díja: 1.800 Ft/pálya/óra.

Aki szeretne feltöltődni, annak remek program a természetjárás. A DESE természetjáró szakosztálya üzemelteti a Sasfészek turistaházat, amely foglaltság függvényében rendelkezésére áll a turistáknak. A 2.000 Ft/fő/éj szállásdíjért cserébe konyhahasználatot (bent gáz, kint gázzsámoly) és szabadtéri sütögetést kaphatunk. Napelemes világítás, kinti wc, lavórban mosdás – igazi vidéki romantika és teljes nyugalom várja az idelátogató bakancsos turistákat és baráti társaságokat – az épület 12 fő + 2 fő befogadására alkalmas.

Érdeklődni Kardos Jenőnél lehet a 06 20 591 68 06-os telefonszámon vagy a dese.pilis@gmail.com email-címen.