Energetikai és esztétikai megújulás az uszodában

Napelemek mellett kiépítik a hőszivattyús rendszert is

A Nipl Stefánia Uszoda újranyitásához szükséges munkálatok elvégzése Dorog Város Önkormányzata idei fejlesztései között kiemelt helyet foglal el. Az épület energetikai fejlesztése mellett az intézmény homlokzatának hőszigetelése és a homlokzat megjelenésének esztétikai megújítása szerepel a munkálatok között.

– Az uszoda külső megjelenésében további változás lesz az is, hogy korábbi nyári időszakokban az aljzatburkolat nagymértékű felmelegedése miatt használhatatlan napozóteraszokat kis hajlásszögű tetővel fedjük le – tájékoztatott Bartl Ildikó beruházási vezető főtanácsos, a Polgármesteri Hivatal munkatársa.

A befejezés előtt álló tető már előkészítése és egyben a fogadó szerkezete a felszerelésre kerülő napelemeknek.

Az épületen kívüli munkák között meg kell említeni a medencék körüli térburkolat javítását, és a lelátó teljes újraburkolását.

A belső térben, rögtön a belépéskor észrevehető változás lesz majd, hogy az aula két szintet magába foglaló légterébe egy födém kerül beépítésre, így kialakítva egy új közösségi teret az emeleti, a valamikori napozóteraszok szintjén. Megújul, és egyben bővül a szauna területe, valamint az épületen belüli büfé átalakításával az üzemeltetéshez elengedhetetlenül szükséges helyiségek kialakítására is sor kerül majd.

Átvizsgálásra és a szükséges javítások és felújítások elvégzésére kerül sor az elektromos hálózaton, valamint a gépészeti rendszeren is. Kicserélik a lámpákat, a csapokat, zuhanyzókat. Az épület egész területén a kőműves javítási munkák elvégzését követően a helyiségek tisztasági meszelése is megtörténik majd.

A medencék vizének fűtésére hőszivattyús rendszer kerül kiépítésre, valamint a medencék vízgépészeti rendszere is teljes egészében felújításra kerül. Az őszi időszakra új sátor beszerzése, és az ahhoz kapcsolódó gépészeti rendszer cseréje is megtörténik majd, valamint a gázfűtés is kiépítésre kerül kiváltva ezzel az eddigi távfűtési rendszert.

Reméljük, hogy mindezen felújítások és fejlesztések az uszodai szolgáltatást igénybevevő látogatok megelégedését, komfortérzetének növelését és nem utolsó sorban örömét szolgálják majd.

Forrás: dorog.hu