Három csillagos minősítést nyert a dorogi uszoda

Tavaly augusztusban kezdődött el az a minősítési folyamat a dorogi Nipl Stefánia Uszodában, amelynek eredményeképpen a létesítmény múlt héten elnyerte a Fürdők Nemzeti Tanúsító Védjegyét. A megyében ők az elsők, akik ezzel a címmel büszkélkedhetnek.

Magyarország köztudottan a fürdők és a gyógyvizek országa. Nagyjából 550 fürdőegység üzemel hazánkban, amely Európában is kiemelkedő szám. Ezek a létesítmények nemcsak a külföldi, hanem a belföldi turisták kedvelt célpontjai is. Ha azonban úticélt választunk magunknak, gyakran nehezen igazodunk el, melyik fürdő mellett is döntsünk.

Ezt a dilemmát segítenek megoldani a Magyar Fürdőszövetség szakemberei, akik 2014 óta különböző szempontok alapján sorolják be a vizes létesítményeket. A védjegy minősítés megkülönböztet, hiteles információkat nyújt a vendégek számára a fürdők közötti választás során.

Szekér Zoltán sportigazgató nagyon büszke arra, hogy a megyében elsőként kapták meg a 3 csillagos minősítést. A jegyzőkönyvet elemezve látszik, hogy jó úton haladnak, hiszen az uszoda tisztasága és gépészeti színvonala kiemelt értékelést kapott. Szintén dicséretet kaptak a kiegészítő szolgáltatások – a fitnesz park és az ide szervezett rendezvények is. Néhány terület fejlesztésére kell fókuszálniuk – amire egyébként a szakemberek javaslatot is tettek-, azután a cél a 4 csillagos minősítés elnyerése. Azért tartotta fontosnak a védjegy megszerzését, mert ez tanúsítja azt, hogy a szolgáltatások minősége állandó, hiszen előre meghatározott, a Magyar Fürdőszövetség által kidolgozott szakmai szempontrendszer alapján dolgoznak. Ez biztonságérzetet adhat az idelátogatóknak is, hiszen garantáltan nem csalódnak a szolgáltatások minőségében.

Az uszoda területén két feszített víztükrű medence üzemel, az épületben 6 pályás úszómedence és egy tanmedence található. Kiegészítő szolgáltatásként szaunával és gőzkabinnal várják a felfrissülni vágyókat. Nemcsak a város lakói, hanem a környékbeli településeken élők is szívesen veszik igénybe az uszoda szolgáltatásait. A kinti medencék sátorborítását május 29-én bontják el, ezzel kezdetét veszi a nyári időszak. Az első szabadtéri rendezvényük a Fürdők éjszakája lesz június 30-án, amire szeretettel várnak mindenkit.