MindenKOR Mozgásban! 2016. évi értékelés

2016-ban indítottuk útjára a MindenKOR Mozgásban! rendezvénysorozatunkat. Ennek során ingyenes sportprogramokkal és wellness terápiák kipróbálásával segítettük a térség nyugdíjasait abban, hogy megőrizhessék egészségüket és javíthassák életminőségüket. A rendezvény sikerességét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy 650-en vettek részt az év folyamán a sporteseményeken.

Célunk volt, hogy az idősek olyan szabadidős programokban vegyenek részt, amelyek igazi élményt és remek társaságot nyújtanak az egészséges életmód mellett.

Az első programok januárban indultak vízitornával és senior tornával. Februárban zumbára és a sóbarlangba invitáltuk az érdeklődőket. Márciusban a gyógytornát, a bio- és infraszaunát próbálhatták ki ingyenesen a nyugdíjasok. Áprilisban a jóga, a Pilátes és a nordic walking rejtelmeibe nyerhettek betekintést. Májusban Boros Andi WALKenergie óráján izzadhattak, majd júniusban masszázskezelésen és vízitornán frissülhettek fel a résztvevők. Nyáron a spinning, a vízitorna és a köredzés volt terítéken. Az ősz folyamán zsírt égethettek a hypoxi tréner segítségével és a sóbarlangban megelőzhették a légúti betegségeket. Az eseménysorozat november végén egy évzáró bulival ért véget, amin Katus Attila vezényelte a közös tornát.

A programról megkérdeztük Fülöp Zitát, a Dorogi Nyugdíjas Egyesület elnökét, aki szerint a klub tagjai egyöntetűen pozitív visszajelzéseket adtak minden rendezvény után. Volt, aki majdnem mindegyik eseményen részt vett és olyan dolgokat próbált ki, amit életében még soha. Néhányan – betegség és egyéb okok miatt – csak egy-egy rendezvényre tudtak ellátogatni, de remekül érezték magukat. A legnépszerűbb események a nordic walking, a vízitorna, a gyógytorna és a sóbarlang látogatások voltak. Zömében hölgyek látogatták a programokat, de egy állandó férfitagjuk is volt. A korosztály főleg a 70 év felettiekből tevődött össze. Az évadzáró közös tornán Katus Attilával nagyon sokan jelentek meg és mindenki egy remek élménnyel lett gazdagabb. Az egyesület tagjai már nagyon várják az idei programokat és arra biztatnak minden nyugdíjast, hogy ha eddig még nem tették, idén mindenképpen látogassanak el valamelyik rendezvényre.