Év Sportolója 2021. 2. rész

Idén újra bemutatjuk az Év Sportolója díjra jelölteket, amelyekre a sportegyesületek jelölhették ki a legkiemelkedőbb teljesítésű tagjaikat. Az elismerések átadására, május 13. 18.00 órakor kerül sor a Dorogi Sportcsarnokban.

Ma a Dorogi AC kézilabda szakosztály és a Dorogi FC sportolóit mutatjuk be a díjazottak közül. Gratulálunk az egész éves teljesítményetekhez!

Parák Ivett – kézilabda

Ivett fiatal tehetség. Szorgalom, alázat és a kézilabda iránti szeretete példa értékű.

Edzéseken a maximumra törekszik, a legjobbat várja el magával szemben, kiváló képességekkel rendelkezik. Ebben a szezonban a három korosztályban is védi a dorogi kaput. Az U15, az ifjúsági és a felnőtt csapatnak is meghatározó tagja.

Szűcs Mercédesz – kézilabda

Mercédesz első osztályos kora óta kézilabdázik az Dorogi AC korosztályos csapataiban és az elmúlt években egyre komolyabb játékossá érett. Gólerős támadó játék és határozott, kemény védekezés a védjegye. Csapataiban igazi vezéregyéniség. Eddigi pálya futása során 181 mérkőzésen vett rész amiben 221 gólt szerezett. Következő szezonban már egy magasabb osztályban lévő egyesületnél folytatja kézilabda karrierjét.

Buttinger Ivett – kézilabda

Ivett 2014-ben kezdett el kézilabdázni Dorogi AC  korosztályos csapataiban és az elmúlt években nagy fejlődést mutatott. Az idei szezonban már ilyen fiatalon a felnőtt NBII –es csapat tagja, ahol többször pályára lépett. Támadójátéka ötletes és a csapat védekezésének meghatározó tagja.  161 mérkőzést játszott és ezeken a meccseken 176 gólt tudott szerezni.

Pohner Zsolt – labdarúgás

Zsolt utánpótlás nevelésünk kiemelkedő tagja, hiszen egyike azoknak, akik saját „műhelyünk” korosztályait végig járva a felnőtt csapat tagjává vállt. A még mindig csak 17 éves labdarúgó útja 2010-ben kezdődött el Dorogon, azóta minden csapatának húzó embere tudott lenni, az aktuális NB2-es bajnokságban pedig már többször lehetőséget kapott a bizonyításra a felnőtt csapatban is, nem egyszer a kezdőcsapat tagjaként is. Amellett, hogy a profi felnőtt csapat tagja nap, mint nap, U19-es együttesünk alapembere, amely csapat „vezetőjeként” jó esély mutatkozik rá, hogy megvédje a tavaly szerzett bajnoki címét.

Wáry Zsombor – labdarúgás

Zsombor 2015. óta sportol a Dorogi FC kötelékében, jelenleg pedig U14-es, és U15-ös csapatunkban is a kihagyhatatlan játékos kategóriát képviseli. Tehetsége számtalan remek megoldás mellett a gólszerzésben is megcsillan, az idei bajnoki kiírásban már a 30-as határt is átlépte. A sporthoz való példaértékű hozzáállása kortársai előtt is követendő, bízva abban, hogy fejlődése ebben az ütemben megy tovább, fényes jövő állhat előtte.

Juhász Levente – labdarúgás

Levente, fiatal kora ellenére, tehetségére nem csak saját csapattársai figyelhetnek fel hétről hétre, hanem több nagy klub is szemet vetett már rá. Kiemelkedő játékintelligenciájának, labdaérzékének és megoldásainak köszönhetően a Dorogi FC kisszekciójának egyik top tehetsége, aki a csapatedzések mellett rengeteg plusz munkát is fektet abba, hogy fejlődése töretlen maradhasson. A 2012-ben született játékos nem csak saját korosztályában, hanem már az idősebbek között is rendre lehetőséget kap.