Szeptembertől folytatódik a tekebajnokság városunkban

Dorogon a teke évtizedek óta rendületlenül tartja népszerűségét a város lakosságának körében. Bíró Lászlót és Karcz Jenőt, az egyesület vezetőit a járvány utáni újraindulásról kérdeztük.

Hogyan vészelték át a korlátozásokat a Dorogi Tekesport versenyzői?

Nehéz volt, mint mindenkinek. A tekések nagy része több évtizede heti rendszerességgel sportol, sokuk már 50-60 év felett jár korban, így nehéz a teke helyett más mozgást beiktatni.

Hiszen ez nem csak sportolás, de közösségi esemény is, lehetőség kapcsolattartásra a barátokkal, ismerősökkel.

Milyen programokat terveznek most, az enyhítések idejére, hogyan tervezik az újraindulást?

Jelenleg csak edzésekre van lehetőség, a bajnokságot szeptembertől folytatjuk. Fontos a maximális biztonság, hiszen szerencsére ezt a sportot idősebb korban is lehet művelni, több 70 év feletti dobó is aktív szerepet vállal a csapatában, de van aki már a 80. évét is betöltötte.

Milyen célközönségnek szólnak ezek a programok?

A városi bajnokságban jelenleg 2 osztályban 16 csapat vesz részt, minden korosztályból, nők-férfiak vegyesen.

Ezen kívül, rendszeresen megrendezés kerülnek versenyek egyéni, csapat és úgynevezett tandem versenyszámban, melyekre az ország legmesszebbi pontjairól is érkeznek versenyzők.

Ha az ígéretek szerint elkészül az új 4 sávos tekepálya, akkor a nagyobb kapacitás lehetővé teszi, hogy szélesebb tömegeknek is lehetősége legyen kipróbálni ezt a sportot, akár hétvégi családi, baráti kikapcsolódás keretében, illetve a tervek szerint az iskolások számára is lehetőség lesz tornaórák keretében megismerkedni a tekével.