Vereség a DESE kéziseinek háza táján

Vereséget szenvedett, de a büszke lélek nem tűri, hogy sebeiben vájkáljanak. Vigasztalni csak a gyengét és az ostobát kell, aki nem elég erélyes, hogy a sorsát maga intézze.
/Muráti Lili/

Az NB II-es bajnokság számunkra utolsó előtti fordulójában a második helyen álló Tatabánya csapatához látogattunk. Igazi rangadónak ígérkezett a mérkőzés, hiszen lányaink a dobogó harmadik fokán állnak jelenleg.

Rengeteg dorogi szurkoló kísérte el csapatunkat és szép számmal gyülekeztek a tatabányai szimpatizánsok is. Mindkét tábor dobokkal és lelkes szurkolással hangolt az összecsapásra.

Már az első pillanatokban látható volt, hogy lányaink nagy tervekkel érkeztek a megyeszékhelyre. Védekezésben elsősorban a hazaiak beállósának kikapcsolására koncentráltunk, aki a góllövőlista második helyezettje. A két szélen illetve bal kettőben olyan játékosok kezdtek csapatunkban, akik egy-egy sikeres védekezés után rendkívül gyorsan képesek az ellenfél kapuját veszélyeztetni. A taktika bevált, több labdaszerzés illetve védés után indításból rendre eredményesek tudtunk lenni. Egyre inkább érezhető volt, hogy a hazaiak elbizonytalanodnak kemény és határozott védekezésünknek hála. Négygólos hátrányban a Tatabánya edzője időt kért (2-6).
Szerencsére a játék képe nem változott bár érezhető volt, hogy ellenfelünk a visszarendeződésre ezután sokkal nagyobb hangsúlyt fektetett. A mérkőzés eme szakaszában Mayer Lívia átlövései tartották életben a hazai reményeket, sőt a félidő második felében több dorogi hiba is esélyt adott a házigazdáknak a felzárkózásra. Ők ezzel élve egy gólra megközelítették csapatunkat (11-12).

A félidőben kissé átalakítva küldte pályára Bona Gergő csapatunkat. Reskó Dzseni friss erőként érkezett a védekezésünk közepére illetve Cintia visszakerült eredeti posztjára. Elszántan védekeztünk és sikerült szinte villámrajtot venni a második harminc perc elején. Indításokból növeltük előnyünket és 10 perc játék után 13-17-et mutatott a hazai eredményjelző. A Tatabánya megint időt kért, némileg átalakította támadó játékát, de felállt fal ellen továbbra is csak ritkán találtak be. Kb 4 perces gólcsend után többször is emberhátrányba kerültünk. Ekkor sajnos nem voltunk körültekintőek és több bosszantó hibát is vétettünk, két labdaeladásunkat pedig indítással büntették a hazaiak.
A fáradtság jelei mutatkoztak rajtunk és több érthetetlen hibát is elkövettünk. A vendéglátók kiegyenlítettek, miközben mi három emberelőnyös támadásunk során sem tudtunk betalálni. Az utolsó két percbe 23-23-s állással érkeztünk, a Tatabánya támadott, és sajnos egy elkerülhető góllal pedig a mérkőzés során először átvette a vezetést. Utolsó támadásunk pedig elkapkodott és erőtlen volt, így a hazaiak otthon tartották a két pontot.

Végeredmény
Tatabányai SC – Dorogi ESE 24-23 (11-12)
Összeállítás: STADLER Merci (kapus) – Imrei Nóri 1 gól, SYMSIK Cintia 10 gól, Szőts Fanni 1 gól, PRIÁLL Edina, FORGÁCS Klaudia 8 gól, ZSÓTÉR Dana 1 gól. Cserék: Mátyás Vika (kapus) – Reskó Dzseni 1 gól, Molnár Eszti 1 gól, Forgács Viki, Bodnár Niki, Tolvaj Gigi, Előd Niki.

Bona Gergő: „Nagyon sajnálhatjuk ezt a mérkőzést, hiszen ma bebiztosíthattuk volna a harmadik helyet. A taktikánk működött, 45-50 percig a mi akaratunk érvényesült. Rendkívül sok összetevője van, hogy végül is miért nem sikerült pontot szereznünk. Több olyan hibát is vétettünk, amit elvileg előre megbeszéltünk és általában jól meg is oldottunk a küzdelem során. Illetve nem sikerült mindenkinek tudásának megfelelően játszani. A végére pedig fizikálisan és mentálisan is elfogytunk, ez pedig néhány játékosnál az edzettségének állapotából fakadt.

dese_04302

Junior mérkőzés

A találkozó döcögősen indult, be-becsúszott egy-egy hiba. 15 percig felváltva estek a gólok és kiegyenlített volt a mérkőzés (6-6). Ekkor egy sorcserét alkalmaztunk, bejött az OSB csapat plusz Forgács Klaudia. Nyitott védekezésünk rendkívül agresszívan és jól működött, folyamatosan szűrtük meg a Tatabánya támadásait és óriási tempót diktáltunk. Hat gól szereztünk zsinórban, szebbnél szebb megoldásoknak köszönhetően. A félidő utolsó öt percét pedig 6-2-re hoztuk. Kiemelkedett góljaink közül Forgács Klaudia pörgetett (cunder) gólja bal szélről. A félidőre fölényes előnyt szereztünk (8-18).

A második játékrészben visszatért az ifi korú sor. A mérkőzés pedig egyre egyoldalúbb lett. Ellenfelünk nem bírta az általunk diktált tempót. Tolvaj Gigi és Priáll Edina szinte felváltva szerezték góljaikat, az újabb „sorcserénél” fölényesen vezettünk (13-31). A serdülők ezúttal több hibával játszottak, de előnyünk tovább nőtt. Imrei Nóri négy gólt is szerzett az utolsó 10 percben és végül húszgólos győzelmet arattunk (19-39).

Végeredmény
Tatabánya SC – Dorogi ESE 19-39 (8-18)
Összeállítás: Stadler Merci (kapus) – IMREI Nóri 5 gól, Molnár Eszti 4 gól, TURÁK Netti 4 gól, BODNÁR Niki3 gól, PRIÁLL Edina 5 gól, Horváth Kitti 1 gól. Cserék: MÁTYÁS Vika (kapus) – Forgács Viki és Forgács Klaudia 4-4 gól, Előd Niki és Tolvaj Gréti 3-3 gól, Pap Krisztina 2 gól, Reskó Dzseni 1 gól, Szittya Lili.

Bona Gergő: „Minden játékosunk nagyon sokat fejlődött a szezon végére, örömteli, hogy két szinte azonos erősségű sort tudunk kiállítani és ez már nem az első mérkőzés. Bízom benne, hogy ez mindenki számára örömteli, legfőképpen a játékosoknak!”

dese_04301

Fotók: Kondi Photo (Kornreich Gábor)

forrás: Dorogi ESE kézilabda szakosztály Facebook oldala